InfoPont Ajánló Magazin
Sport

Három magyar teniszező is kiemeltként indul a wimbledoni női selejtezőben

A magyar tenisz számára izgalmasan alakul a wimbledoni teniszbajnokság idei szezonja, hiszen három kiemelt magyar női játékos is harcba száll a selejtezőben. A Magyar Tenisz Szövetség hétfői tájékoztatása szerint Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna mind kiemeltként kezdik meg szereplésüket a rangos tornán.

Bondár Anna, aki jelenleg a világranglista 93. helyén áll, a selejtezőkben pedig a 9. kiemelt, az ukrán Julija Sztarodubceva ellen kezdi meg szereplését. Sztarodubceva jelenleg a 153. helyet foglalja el a ranglistán, így Bondár számára egy erős kihívást jelent az első mérkőzés.

Gálfi Dalma, aki a rangsorban a 128. helyet foglalja el, a selejtezőben a 18. kiemeltként indul. Első ellenfele az amerikai Hanna Chang lesz, aki a 216. helyen áll a világranglistán. Gálfi számára ez a mérkőzés remek lehetőség lehet arra, hogy tovább erősítse helyezését és a főtáblára kerüljön.

Udvardy Panna, aki a 30. kiemeltként vesz részt a selejtezőkben, a szlovén Dalila Jakupoviccsal találkozik az első körben. Jakupovic jelenleg a 213. helyet foglalja el a világranglistán, így Udvardy számára is egy kemény mérkőzésre lehet számítani.

A férfiak mezőnyében Piros Zsombor is pályára lép, aki jelenleg a 183. helyen áll a világranglistán. Piros ellenfele az olasz Stefano Napolitano lesz, aki a 130. helyen áll, és a selejtezőben a 18. kiemelt. Piros mérkőzése várhatóan ma 17 óra körül kezdődik.

A wimbledoni teniszbajnokság főtábláján egyelőre két magyar játékos indulása biztos: Marozsán Fábián, aki már kiesett az Eastbourne-i tornán, és Fucsovics Márton, aki idehaza füvön edz. Ők mindketten várják az elitmezőny pénteki sorsolását, hogy megtudják, kikkel mérkőznek majd meg a torna során.

Az idény harmadik Grand Slam-tornája mindig különleges izgalmakkal és várakozásokkal teli esemény, és a magyar teniszezők számára különösen fontos a sikeres szereplés. Reméljük, hogy mindhárom kiemelt női játékosunk, valamint Piros Zsombor is eredményesen szerepel a selejtezőkben, és minél többen képviselhetik Magyarországot a wimbledoni főtáblán.

MTI nyomán – InfoPont Magazin

Borítókép: Magyar Tenisz Szövetség via Facebook/Hungarian Tennis

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben