InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

Ha mindenkit boldoggá akarsz tenni, árulj fagyit – Megjelent a Halott Pénz új lemeze!

Öt évvel az Ülni. Örülni. Megőrülni. című lemezük után megjelent a Halott Pénz ötödik nagylemeze. A zenekar rendhagyó módon egy hónapon keresztül hozta ki a 9 új számot tartalmazó alkotást, amire
a Rúzsa Magdi közreműködésével készült Szeretni, akit nem lehet is felkerült.

Marsalkó Dávid egy audiovizuális élménnyel készült
a rajongóinak: az új lemez minden száma videóval együtt jelent meg. Pallag Péter (Blind) fogta össze a forgatási terveket, több klipet ő maga rendezett, de fontos volt, hogy fiatal rendezőknek és operatőröknek is lehetőséget adjanak a bemutatkozásra.

Elég ritka alkalom, amikor egy egész album zenei anyagára lehet videoklipeket tervezni, különösen mivel ezt a formátumot már nem igazán használják a zenekarok. Minden felkért alkotó kapott egy nagyon vázlatos ötletet, vagy csak pár kulcsszót, amit Dáviddal közösen határoztuk meg és onnantól rájuk bíztam, hogyan töltik meg tartalommal. 9 dal, 9 teljesen különböző hangulat. Nem is akartuk jobban összekapcsolni őket, de valami apró közös pontot mégis szerettem volna, ezért egy nagyon egyszerű szabályt kellett kötelezően betartani: minden klipben valamilyen módon szerepelnie kellett fagyinak. Ez a visszatérő motívum a közös nevező a klipekben. – meséli Pallag Péter.

Mazzag Izabella két videót is forgatott a zenekarnak, az ő nevéhez kötődik a Gazdag vagy szegény telefonnal felvett vidám és spontán videója és Az Isten tudja megható képsorai: Egy olyan pillanatot szerettem volna átadni a klipben, ami elemelten fogalmazza meg a hiányérzetet.

Emellett az operatőrrel, Kiszler Danival úgy gondoltuk, hogy 16mm-es film állna jól a klipnek, ami sok izgalmat és szépséget adott a forgatáson. Az egész folyamat egy másfajta koncentrációt igényelt, például sokszor lepróbáltuk a jeleneteket, hogy ne égessük feleslegesen a filmet. Nagyon élveztük minden percét.

Most készült el a zenekar első animációs videója is (Másnak tavasz – Spitzer Fiorella) és először mutatkozott be kliprendezőként (Szívedből minden kell) is a zenekar állandó fotó/videó csapatának vezetője Csenki Zoltán (The Future Visuals). A Felnőttünk, de nem fogadjuk el operatőre Selmeczi András volt, a Nincsen véletlen drone-ját László Péter irányította, a Ha itt vagy te képeit Krokovay Ábel rögzítette.

A lemezen Rúzsa Magdi mellett olyan közreműködők kaptak helyet, mint Tkyd és két számban is hallhatjuk Ohnody hangját. A dalok központi témája a felnőtté válás, a párkapcsolatok, de az elmúlt egy év nehézségei is nyomot hagytak a szövegeken. A koncertek nélküli időszak legszívbemarkolóbb alkotása lett a Szívedből minden kell, ami azokra a pillanatokra fókuszál, melyek a zenekar számára a legfontosabbak: együtt vibrálni a közönséggel.

A zenekar 2019 végén a Papp László Sportarénában adott teltházas, 15 éves jubileumi koncertet, majd a 2020-as évben a vírus miatt összesen 3 alkalommal álltak színpadra az A38 Hajón, 3 egymást követő este.

Jelenleg minden idejüket a próbateremben töltik, hogy felkészüljenek a 2021-es évre, bízva abban, hogy hamarosan élőben is bemutathatják az új lemez dalait.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

BULINeked – Feel the rythm of November

Zalai Mariann

Öt hétköznapi helyzet, amin segít a zene

InfoPont

USEME: Körbezárva – nézd meg az első hazai vágatlan 360 fokos videoklipet!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben