InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Gaming monitor a hatékony multitaskinghoz?

LG promóciós kép

Bár szokatlannak tűnhet, egy játékosok igényeire szabott monitor nem csak gamerek számára lehet ideális. A munkahelyi és iskolai feladatvégzés hatékonyságát is javíthatja. Ha elég széles egy monitor kijelzője, akár négy ablak együttes megjelenítése is lehetséges amellett, hogy a felhasználó kényelmesen, egy helyen láthat minden számára fontos információt.

Nagy kijelzőfelület, több ablak

Az egyre szélesebb monitorkínálat új lehetőségeket nyit a multitasking munkavégzés terén is. Az LG legújabb, hajlított kijelzőjővel rendelkező 45GR95QE-B UltraGear OLED monitorja ugyanakkor nem csak a mérete miatt alkalmas tökéletesen mind munkára, mind pedig játékra.

Az univerzális felhasználási lehetőségei miatt a monitor előnyös lehet az iskolába járók számára is. A tanulás során is gyakran szükség van több ablak együttes megjelenítésére, például feladatlapra, jegyzetekre és akár videóra. A gyártó jelenlegi legnagyobb méretű OLED monitora ideális választás lehet azoknak is, akik munka vagy tanulás közben előszeretettel dolgoznak egyszerre több ablakkal. Ekkora méretű eszközön ugyanis akár négy párhuzamosan futó programot is kényelmesen megjeleníthetünk egymás mellett úgy, hogy tisztán kivehetőek legyenek az apróbb, szöveges részek is. A hajlítás miatt a képernyő széleinél lévő pixeleket is tökéletes szögben láthatja a felhasználó. Így torzulás nélkül, tisztán észlelhető az ott futó tartalom is.

Egy nagy képátlójú monitoron nagyobb méretben jeleníthetők meg a képernyőn a különböző elemek. Ez kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé, különösen, ha csoportmunkáról van szó, ahol egy monitorra figyelnek a résztvevők. Ha többen helyezkednek el a képernyő előtt, a nagyobb képernyőfelületen könnyebben láthatóak a részletek. Az OLED technológia nyújtotta széles betekintési szög miatt pedig akkor is tisztán láthatják a felhasználók a képet, ha élesebb szögből nézik a monitort.

LG promóciós kép

A játék hatása a produktivitásra

A videojátékoknak számos pozitív hatását ismerjük. Amellett, hogy közösségi élményt jelenthetnek, csökkenthetik a szorongást. Ső, az ír Lero kutatóintézet felmérése szerint a kognitív készségek széles skáláját – tanulás, emlékezés, gondolkodás, figyelem – is fejleszthetik. A játékkal járó pozitív pszichológiai hatások pedig közvetetten jó hatással vannak a produktivitásunkra, eredményességünkre, akár iskoláról, akár munkahelyi szituációról legyen szó.

Az LG új, eddigi legnagyobb mértékű íveltséggel (800R) rendelkező gaming monitora kiemelkedő képminőséget, élénk színeket és lenyűgöző térérzetet biztosít. Emiatt nagyszerű játékélményt nyújt a felhasználók számára a teljes kikapcsolódás érdekében. A 240 Hz-es képfrissítési ráta folyamatos képet és sima játékmenetet biztosít. A 0,03 milliszekundumos válaszidő pedig gyors reakciót tesz lehetővé a játék közben. A kijelzőtechnológia révén az új monitor kiemelkedő kontrasztot képes megjeleníteni, amellyel élethű és részletes vizuális élményt garantál.

Gyakori probléma munka és játék közben egyaránt, hogy a fényforrások visszaverődhetnek a képernyőről. Ez zavaró lehet a használat közben. Ennek elkerülése végett a monitor tükröződésmentes felülettel rendelkezik, a képernyő pedig az LCD kijelzőknél lényegesen nagyobb fényerő megjelenítésére képes. Ezáltal akkor is tisztán látszanak a megjelenített képek részletei, ha a szoba fényviszonyai nem ideálisak.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Ezeket a tippeket tartsuk be, és jelentősen visszavághatjuk az energiafogyasztásunkat otthon

Glück Viktória

Öt hétköznapi helyzet, amin segít a zene

InfoPont

Válasszunk az élethelyzetünkhöz passzoló mosógépet!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben