Kisfröccs
(fütty, tréfa, rövidlépés):
1 dl bor + 1 dl szódavíz
Hosszúlépés
1 dl bor + 2 dl szódavíz
Nagyfröccs
(hajtás, húzás):
2 dl bor + 1 dl szódavíz
Házmester
3 dl bor + 2 dl szódavíz
Viceházmester
2 dl bor + 3 dl szódavíz
Tudtad?
Létezik egy igazán egyedi (és akkor igencsak finoman fogalmaztunk) fröccs is, ez pedig nem más, mint az Újházy-fröccs, aminek igen egyszerű a receptje: a bor stimmel, de a szódát kovászos uborka leve helyettesíti! Az Újházy-fröccs mellé szinte mindig odabökik: azért van így, hogy a borból többet lehessen inni, hiszen a kovászos uborka leve elnyomja az alkohol ízét… Hát, hagyománynak jól hangzik, szokásnak talán már kevésbé!
Olvass bele legújabb magazinunkba!