Szórakozó
FilmNeked Anyákról
  • 2021. május 1.

E havi filmajánlónk szóljon az Édesanyákról, szeretetükről, csodálatos erejükről, kitartásukról. Anyákról, akik előtt nincs akadály, ha a gyermekükről van szó.

A szív bajnokai – 2009

A film igaz történeten alapul. Michael Oher (Quinton Aaron) élete nem könnyű, fekete bőrű, ráadásul aluliskolázott, nagydarab srác, szegény és hajléktalan, az anyja drogfüggő, az apját meggyilkolták. Felfigyel rá egy fehér, jómódú házaspár, akik úgy vélik, jó amerikaifoci-játékos lehet belőle, így kikerül a gettóból. Michael nevelőszülei saját fiúkként nevelik őt, s mivel tényleg tehetséges, gondosan egyengetik sportkarrierjét.

Michael termete ellenére, gyors és szívós, ezért hamar a főiskolai bajnokság igen kiváló védőjátékosává válik. A mostohaanya (Sandra Bullock) elképesztő küzdelmet vív örökbefogadott fiáért, anyatigrisként harcol érte. A film nem csak fordulatokban gazdag, de rengeteg megható és elgondolkodtató jelenetben is bővelkedik.


Édesek és mostohák – 1998

Julia Roberts és Susan Sarandon egy valóban mindennapi problémát keltenek életre ebben a történetben: az édesanya és a mostohaanya közötti harcot. Mennyire kell falakat húzni egy újonnan érkezett ember elé? Általánosíthatunk? Minden mostoha gonosz? És persze a legfelkavaróbb kérdés: anyaként elengedhetjük idő előtt a gyermekeink kezét, ráadásul egy másik nőre bízva őket? Egy igazi bizalmi őrlődés az egész film, amelyben nemcsak a gyerekek és az édesanya szemszögét mutatják be egy elvált párt figyelve, hanem az apa friss kapcsolata és barátnője szemszöge is nagyon fontos pontja a filmnek.


Acélmagnóliák – 1989

A gyönyörű Shelby (Julia Roberts), határozott édesanyja, M’Lynn (Sally Field), Truvy (Dolly Parton), a szépségszalon tulajdonosa, Claire (Olympia Dukakis), a dúsgazdag özvegyasszony, a csípős nyelvű Ouiser (Shirley MacLaine) és az újonnan a csapathoz csatlakozott Annelle (Daryl Hannah) minden héten összegyűlnek a fodrászszalonban. Bár mind nagyon különböző egyéniségek, mégis olyan szoros barátság köti őket össze, amelyet sem korbeli, sem vagyonbeli különbségek nem tudnak szétválasztani. Tudják, hogy csak egymásra számíthatnak. Az összetartás különösen akkor válik fontossá, amikor egyikük élete tragikus fordulatot vesz.


Olvass bele a magazinunkba is: