Kult
Film NEKED – Május
  • 2020. május 18.

Arra gondoltunk, hogy ha már nem utazhatunk, legalább nézzünk olyan filmeket, amelyek képzeletben elrepítenek álmaink helyeire. Mit szólnátok egy amerikai túrához, vagy egy barcelóniai városnézéshez? De ha Párizs a kedvencetek, akkor tartsatok velünk a szerelem és a művészetek városába.
Vadon (Wild) 2014

Egy nap a hosszú évekig tartó kilátástalanság, egy tönkrement házasság és a heroin függőség elől menekülve Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) életre szóló döntést hoz: több mint ezer mérföldes túrára indul az Egyesült Államok nyugati partján. Az út azonban egyáltalán nem egy könnyű kikapcsolódás. A vadonban nem csupán a vadállatok, a hirtelen időjárás változások okozhatnak gondot, hanem más kirándulók is veszélyt jelenthetnek az egyedül haladó vonzó nőre. A filmben nyújtott alakításáért 2015-ben Oscar díjra jelölték.


Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris) 2011

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremtve. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is. A filmet nem kisebb híresség fémjelzi, mint Woody Allan, aki nem csak forgatókönyvírója, hanem rendezője is a filmnek.


Vicky Cristina Barcelona (Vicky Cristina Barcelona) 2008

Vicky ( Rebeca Hall) és Christina (Scarlett Johansson) , a két amerikai barátnő Barcelonába utazik. Míg Vickyt a spanyol kultúra érdekli, a bohém Christina a boldogságot keresi. Amikor találkoznak a sármos festővel, Juan Antonióval (Javier Bardem) mindkettőjük élete a feje tetejére áll, ráadásul a férfi közveszélyes exneje, Maria Elena (Penelope Cruiz) csak ront a helyzeten. Egészen véletlenül, ezt a filmet is Woddy Allannek köszönhetjük, ő írta a film forgatókönyvét, illetve rendezte.


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Cimkék: