InfoPont
Felvételi ponthatárok MA
  • 2019. július 24.

Ma este nyolckor derülnek ki az egyetemi, főiskolai ponthatárok a szeptemberben induló képzésekre. Közel 113 ezer felvételiző lesheti ma, hogy felveszik-e valamelyik intézménybe.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is bulikkal, programokkal színesítik az este nyolc órakor nyilvánosságra kerülő felvételi ponthatárok iránti várakozást. A felvi.hu – n található pontokat ekkor lehet megtalálni és ki-ki eldöntheti, mihez kezd majd ősztől.

Az Index szerint Budapesten kívül Békéscsabán, Pécsett, Egerben, Salgótarjánban és persze Szegeden is ponthatárváró bulikat tartanak a közös izgalom jegyében.
A felvételin maximálisan 500 pontot lehet elérni: 200 pontot lehet szerezni a középiskolai teljesítmény és az érettségi eredménye alapján, 200 pontot a szakon meghatározott két tantárgy érettségijének eredményéből, és maximum 100 többletpont jár a nyelvvizsgáért, tanulmányi versenyen elért eredményért vagy az emelt szintű érettségiért.
Idén a legnépszerűbb sakok a gazdálkodás és menedzsment, valamint a marketing és kereskedelmi szakok voltak. Dobogós még az mérnökinformatikus, amely az ápolás és betegellátás és a turizmus szakokat előzi meg.
Hogy államilag támogatott vagy tandíjköteles oktatásra nyer-e felvételt valaki, szintén ma kiderül.