InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Február végén MentesFeszt rendezvény az egészségtudatosság jegyében

Megszervezik Magyarország első Vegán bor- és sajthelyettesítő mustráját, és a modernkori gyermeknevelés területén is kaphatunk új ötleteket.

Február 25-26-án hazánk első Vegán bor- és sajthelyettesítő mustrájára kerül sor a MentesFeszt esemény keretein belül az ELTE Gömb Aulájában. Minőségi és szakmailag elismert előadókkal, 70 kiállítóval készülnek immár harmadik alkalommal. A több napos rendezvény legfontosabb, kiemelt témái közé tartoznak: környezet- és egészségtudatosság, vegán-, öko, glutén-, tej- és hozzáadott cukormentes termékek, vegán életvitel, tudatos sportolás és alternatív egészségmegőrzési opciók, edukációs jellegű előadások, de az előadók részletezik a gyermekek telefon függőségének kezelését is.

Olyan egyedi rendezvényre látogathatnak ki az érdeklődők február végén, ahol minden egy helyen megtalálható, amit tudni kell az egészséges életmódról, a táplálkozásról, az érzékenységről, mozgásról. Azonban ennek az eseménynek egy különleges része is lesz, méghozzá hazánk első Vegán bor- és sajthelyettesítő mustrája.

– A mai modern világban egyre több olyan problémával szembesülünk, amely még 10 évvel ezelőtt nem volt ismert. A társadalom egyre jobban sodródik a digitális függőség irányába, és ez a gyermekeinkre is nagy hatással van. Szülőként egyre nehezebben tudjuk gyermekünk nevelésében az arany középutat megtalálni. Mi lehet gyermekeink függőségének táptalaja? Hogyan legyünk jó szülők a digitális világ egyensúlyát fenntartva? Mindezen kérdésekre választ kaphatunk a vasárnapi beszélgetések alkalmával, ahol a digitális gyermeknevelés orvoslására kaphatunk válaszokat, iránymutatást – fogalmazott Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem alapítója és a MentesFeszt megálmodója.

Mindezek mellett tájékozódhatunk arról, hogy melyek a jövő élelmiszerei, és hogy létezik-e az a fogalom, hogy „minden mentes”. Mik az igazi funkcionális élelmiszerek? Vegán életmód területét választók mivel helyettesíthetik az állati eredetű fehérjéket, zsírokat? Mire jók a rostok, és jelenleg hogy is áll a „Mentes” piac Európa szívében? Mindezekre választ kaphatnak a látogatók.

– Főző bemutatót láthatunk szombaton Magyarország egyik legnevesebb vegán séfjétől Zsolnay Gergelytől, vasárnap pedig a gyermekek veszik át a konyhai bemutató porondot. Megtudhatjuk, miként lehet vegyszer- és gyógyszermentesen élni hétköznapjainkat, emellett a cukor-, glutén-, tejmentesség aktuális helyzetét is boncolgatjuk. Kiállítóink sokszínűsége által számos új kistermelőt megismerhetnek látogatóink. Természetesen a piac vezető szereplői is bemutatják termékeiket, és számos újdonsággal találkozhatnak az eseményre érkezők – részletezte a főszervező, Oltványi Zsolt.

Mindezek fényében érdemes ellátogatni a 2023. február 25-26-án megrendezésre kerülő III. MentesFeszt rendezvényre.

Facebook esemény oldala: (6) MentesFeszt 2023 | Facebook

További információ: https://mentesfeszt.hu/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A hagyomány folytatódik: idén is Artmozik éjszakája !

Glück Viktória

Karrierjének eddigi legnagyobb koncertjére készül a Thy Catafalque és a Platon Karataev

Glück Viktória

Your Best Brunch – Reggelizz úgy mint egy király

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben