InfoPont Ajánló Magazin
AjánlóKult

Életeket menthet az új művészeti projekt

2021. december 21-ig csodálhatják meg a művészet és a kávé szerelmesei a Művészet Elvitelre fotó- és festménykiállítást, amit egy nemes gondolat hívott életre.

24 neves magyar művész alkotásaiból 11 hazai Starbucks kávézóban nyílt egyidejűleg fotó- és festménykiállítás. A kedvcsinálóként kiállított művekből és további több mint 150 válogatott műalkotásból bárki rendelhet művészi minőségű reprodukciókat már kétezer, de akár harmincezer Forintos értékben is.

Egy fotó megvásárlásával bárki beleadhat egy új mentőautóba

A Magyarországon egyedülálló projekt különlegessége, hogy e rendelésekkel a vásárlók nemcsak otthonukat vagy irodájukat varázsolják szebbé, hanem a befolyó összegből a Magyar Gyermekmentő Alapítvány részére juttatnak támogatást egy új mentőautó beszerzéséhez – gyermekéletek megmentéséhez.

Bánhalmi Norbert, az Olympus nagykövete arról beszélt, régi álma volt maradandót adni a gyermekek számára, ennek megvalósításában pedig teljesen véletlenül tökéletes partnerre talált Kerek Fanniban, a Starbucks Magyarország brand managerében.

A cél adott: összegyűjteni 40 millió forintot a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak egy új mentőautóra és a működéséhez szükséges eszközökre. A jótékonysági akcióhoz pedig már bárki hozzájárulhat egy fotó megvásárlásával is.

Mindenki kiakaszthatja a falra, hogy életeket mentett

Bánhalmi Norbert elmondta, 21 fotóst és 3 festőművészt kerestek meg, akiknek a kiállításon megjelenést tudnak biztosítani. Alkotásaikat a Hpix Kft. által szolgáltatott online rendszerben tudták megjeleníteni, beárazni és egy olyan rendelőfelületet biztosítani, melyen át a az alkotásokból bárki rendelhet reprodukciókat otthonába, irodájába vagy akár ajándékba is. A válogatott művekből többféle méretben, prémium minőségben, akár alumínium vagy vászon alapon, esetleg üvegkeretbe helyezett fine art matt papírra választható kép, melyek bármelyike különleges, kivételes értékű dekorációt jelent egy szoba, egy iroda falára.

„A támogatási költségből szeretnénk hozzásegíteni egy új mentőautóhoz a Magyar Gyermekmentő Alapítványt. Ez jelentős összeg, hiszen az autó átépítéssel 15 millió forintba kerül, a benne lévő defibrillátor-EKG-monitor rendszer nyolcmillió forint, a lélegeztetőgép további hétmillió forint, a laborkészülék és a kézi ultrahang pedig újabb hárommillió forintos tétel. Éppen ezért minden egyes felajánlás számít. Mi pedig hiszünk benne, hogy nincs lehetetlen” – magyarázta a fotóművész.

A kiállított képek a Starbucks Allee, a Gozsdu, a Corvin, Duna Pláza, az Egyetem tér, a Király utca, a Nyugati pályaudvar, a Vigadó tér, a Széna tér, a Szent Gellért tér, és a Westend üzleteiben tekinthetők meg. A kávézókban asztalmatricákat helyeztek el, bemutatva minden egyes művészt – az ezeken elhelyezett QR kódok beolvasásával pedig a vendégek közvetlenül a projekt honlapjára juthatnak, ahol könnyedén kiválaszthatják a legjobban tetsző műalkotásokat és megvásárolhatják azokat a hozzájuk legjobban illő formátumban.

A képeket el is árverezik majd, de ezzel sem lesz vége a projektnek

A kiállítás 2021. december 21-ig tart, addig bárki szabadon rendelhet a honlapon a művészek által felajánlott 209 képből. Ezt követően várhatóan az eredeti alkotásokat elárverezik, ezzel is növelve az árbevételt és a felajánlott összeget.

A projekt ugyanakkor ezzel sem ér véget: a weboldalon ezt követően lehetőséget adnak művészeknek, fotósoknak, grafikusoknak és festőknek, hogy feltöltsék a saját alkotásaikat és a rendszeren keresztül értékesítsék azokat. Minden esetben a kuratórium bírálja majd el a minőségi elvárások alapján, hogy kinek lesz lehetősége bekerülni ebbe a körbe.

A muveszetelvitelre.hu tehát januártól állandó felületként lesz majd jelen, ekkortól várhatóan állandó teltházzal folytatódik majd a működése.

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Starbucks kreációk a világból, amiket Te is imádnál

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben