Hasznos
Egy Csepp Corvinus
  • 2020. november 27.

Egy Csepp Corvinus Véradás

A Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatói egyik projektalapú kurzusuk keretein belül, a 2020 kulcsszó alatt véradást szerveztek. A véradás az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) közreműködésével valósult meg a Vérellátó Központjukban, a 1113 Karolina út 19-21. szám alatt Budapesten november 5-én. Az esemény reggel héttől este hétig tartott. Az eseményen regisztrált véradók száma 124 volt, amelyből 111 véradás sikerült, majdnem a duplája az arra tervezett napra regisztrált véradóknak.

A véradásra a Jóban Rosszban sorozat sztárjai is eljöttek vért adni. Jelenlétükkel támogatták a véradás fontosságát és felhívták a figyelmet ennek a nemes célnak a jelentőségére és az önzetlenség erejére. A TV2 is kijött az eseményre dokumentálni a sorozat-szereplők véradását. Így a helyszínről élőben jelentkezett be Csehi András a színészekkel a Mokka című műsorban.

Erről készült megjelenések:
TV2 Mokka:
https://tv2.hu/mokka/350157_onkentes-veradas-keretein-belul-.html

A Jóban Rosszban sztárjainak posztjai:
https://www.instagram.com/p/CHNXDM1h1rl/
https://www.instagram.com/p/CHNRndZBU0V/
https://www.instagram.com/p/CHNmt-YjXiW/
https://www.instagram.com/p/CHOIFHohQD_/
https://www.instagram.com/p/CHNDOZMJACB/
https://www.instagram.com/p/CHM6Wjrha4G/
https://www.instagram.com/p/CHLSBvbhd5f/
https://www.instagram.com/p/CHNLl0Eh3wT/

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöksége is eljött vért adni, ahol a HÖOK elnök kis üzenetet is küldött hallgatótársainak az eseményről, a véradásról és a véradás fontosságáról is egyben.

Ez megtekinthető itt: https://www.instagram.com/p/CHNYuEIJ99G/

A szervező-hallgatók négyen voltak, akik több, mint száz szponzoráció-kérésből a következő szponzorok támogatását és ajándékait szerezték meg a véradóknak: Budapesti Corvinus Egyetem, SPAR, RAUCH, NetPincér, LUSH, Cereal Beast, Neon Boutique, DETKI, Prysmian Group, Magyar Cserkészszövetség. A támogatással minden véradó legalább kettő ajándékban részesült, valamint a Neon Boutique Better Together feliratával és a hallgató-szervezők által készített emléklappal lefotóztathatta magát, emléket gyűjtve az önzetlenségéről.

https://www.instagram.com/p/CHao8ubJtg2/https://www.instagram.com/p/CHMzFHqJ1VE/https://www.instagram.com/p/CHNYpffp_4a/

Az esemény fotóit Káldy Márton Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgató készítette.
Ezúton is szeretnénk megköszönni az OVSZ-ben dolgozók támogatását, a lehetőséget, hogy megrendezhessük eseményünket és mérhetetlen kedvességüket a véradást végző kollégáiknak.

Köszönjük!

Adj vért és ments meg három életet!

egykisvérbelefér

Az Egy Csepp Corvinus szervezői Andai Réka, Kutas Viktória, Vislovszki Eszter és Zirnstein Gerda a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány mesterszakos hallgatói.