InfoPont Ajánló Magazin
BalatonGasztro

Díjnyertes sajtok egy családi gazdaságból

Ha finom kecskesajtokat szeretnétek kóstolni, akkor irány Siófok-Sóstó, ahol a Termelői piac és gasztró ponton (Pusztatorony tér 1.) minden szombaton 8 és 12 óra között megtaláljátok a Bikácsi Sajtműhelyt.

A Tolna vármegyei Bikács-Kistápépusztán sajátos mikroklímájú környezetben élünk, ahol hatalmas vegyes erdőségek és érintetlen rétek, legelők váltják egymást, télen-nyáron madárcsicsergés hallatszik, és mindez nagyon jótékony hatású az állatainkra és a tejre. Háborítatlan rétjeinken ezernyi lágyszárú növény összességéből csodálatos széna kerekedik, ami táplálékul szolgál kecskéinknek. A természettel való együttélés, az ahhoz való alkalmazkodás határozza meg gazdálkodásunkat.

Családi gazdaságunkban ökogazdálkodást folytatunk, legeltetünk, saját kecskeállományunk tejéből készülnek sajtjaink, az általunk fejlesztett, egyedi receptúra alapján, tartósítószer- és adalékanyagoktól mentesen,. Tudjuk azt, hogy jó sajt, csak kiváló minőségű tejből készülhet.

Érlelt sajtjaink közül a Major sajt 2019-ben a Nemzet Sajtja versenyen II. helyezést ért el. Ez jelentette számunkra az alapot, és adta meg azt a lelkesedést és elhivatottságot, amely mentén ma is dolgozunk és készítjük sajtjainkat.

Az utóbbi években sajtjainkkal számos díjat és minősítést értünk el. Érlelt sajtjaink közül a Kistápé sajt, a Lápréti kecskesajt, a Pajta sajt és a Fehér szarvas ért el kimagasló eredményeket, friss termékeink közül pedig a Friss sajt és a kecsketúró volt díjazott.

Nálunk élmény a sajtkóstolás, legyen szó érlelt vagy lágy sajtokról, gomolyáról, camembertről vagy fetáról! Érlelt és friss kecskesajtokkal várunk mindenkit szombatonként 8 és 12 óra között Siófok-Sóstón, a Termelői és gasztró ponton (Pusztatorony tér 1.)!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben