InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

Budapesti Programok – Július

Júl. 03. – Budapest Bár koncert
@Müpa

A Budapest Bár a már jól ismert kávéházi dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik, védjegyévé vált egyedi stílusának gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

The Budapest Bar has become one of the most popular bands in Hungary with its gypsy music adaptations of well-known café songs. Originally born on a single record, Budapest Although with twelve singers, it operates in a completely unique line-up, the roots of its unique style, which has become its trademark, go back to the world of Budapest cafés in the 1920s and 1930s.


Júl. 01-25. – Müpa Autósmozi
@Müpa

Egy igazi klasszikus formátum, az autósmozi segítségével helyezik új dimenzióba a Müpa-élményt. Kövesd élőben, autója biztonságában a Fesztivál Színházban zajló koncerteket az épület melletti parkoló hatalmas kivetítőjén, és legyél részese a nem mindennapi eseménysorozatnak autónként egy jegy megvásárlásával! Július 1-25-ig, szerdától szombatig minden este a legkülönbözőbb műfajok előadói lépnek színpadra a Müpában, Várdai Istvántól a The Qualitonson át a Barabás Lőrinc Quartetig. A szerda a klasszikus zenéé, két csütörtökön a Metropolitan Opera közvetítéseit élvezhetjük, míg a könnyű- és világzene, illetve a jazz szerelmesei pénteken és szombaton vehetik birtokba a Müpa autós koncertmoziját.

With the help of a real classic format, car cinema, the Müpa experience is taken to a new dimension.


Júl. 01 – Aug. 01. – The Art of Banksy: Without Limits
@TeslaLoft

A The Art of Banksy kiállítás nemzetközi, utazó tárlat, amit a Godot Kortárs Művészeti Intézet és a TulipánTündér Produkció jóvoltából most a hazai közönség is megtekinthet. Banksy graffitisként a 90-es években kezdte illegális művészeti tevékenységét, ami nemcsak az utca emberének érdeklődését keltette fel, de a művészeti szcéna felöl is egyre nagyobb figyelmet kapott. Habár galériában nem mutatta be alkotásait, 2000-ben társával és menedzserével, Steve Lazarides-szel – aki elindította Banksy-t karrierje útján, papír- és vászonnyomatok sokszorosításába kezdtek.

The Art of Banksy exhibition is an international, traveling exhibition that can now be viewed by the Hungarian public, thanks to the Godot Institute of Contemporary Art and the Tulip Fairy Production.


Júl. 02-29. – Szánsájn Fesztivál
@Cirko-Gejzír Mozi

Díjnyertes filmekből rendez fesztivált a Cirko-Gejzír mozi 2020. július 2. és 29. között. Több mint nyolcvan film, frissítő italok és nyári hangulat várja a közönséget az ötödik kerületi artmoziban már hagyománnyá vált nyári fesztiválon, ahol olyan közönségsikereket vetítenek újra, mint például Paterson, az Élősködők, vagy az Izlandi amazon. Több mint három héten át a Cirko Film és a Mozinet elmúlt években bemutatott filmjeit vetítik majd. Naponta mintegy három alkotás kerül újra műsorra
az elmúlt évek magyar és nemzetközi filmes termésének legjavából.

More than eighty films, refreshing drinks and a summer atmosphere await the audience at the summer festival, which has become a tradition in the art cinema of the Fifth District.


Júl. 02-től – Bonjour Borhajó
@Zsófia Rendezvényhajó

A Zsófia Rendezvényhajó teraszán, 8 magyar borászat tételeivel indul újra a Borjour Borhajó rendezvénysorozat. A Petőfi téri kikötőből induló hajóval a Margitsziget és a Rákóczi híd között suhanhatunk, miközben a naplementében kóstolhatjuk korlátlanul a borokat. Már biztosan résztvevő borászatok: Belward Pincészet, Gál Tibor Fúzió, Grand Tokaj, Kamocsay Ákos Prémium Borok, Tiffán Ede Pincészet,Teleki Pincészet

The Borjour Wine Boat series of events will start again on the terrace of the Zsófia Rendezvényhajó with lots of 8 Hungarian wineries.


Júl. 07 – Aug. 10. – Nyolc hét. Magyar fotográfusok a járvány idején
@Robert Capa Kulturális Központ

A bemutatott alkotások arra adnak lehetőséget, hogy visszatekintsünk, reflektáljunk erre az emlékezetes tavaszra, amely talán a jövőhöz való viszonyunkat is megváltoztatta. A kiállítás harminckilenc fotográfus nyilvános Instagram-profilján megjelent képein keresztül mutatja be ezt az időszakot, a válogatás során fontos szempont volt, hogy minél többféle alkotói attitűd, látásmód jelenjen meg.

The exhibition presents the period of quarantine through images published on the public Instagram profile of thirty-nine photographers. An important aspect during the selection was to show as many creative attitudes and visions as possible.


Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Kiss Tibi és Vastag Gábor elképzelt színdarabja

Glück Viktória

Online Jazz Showcase a Müpából

Szabó Ildikó

KONCERTneked – The best concerts selected for you…

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben