InfoPont
Budapesti Karácsonyi Vásár
  • 2019. december 4.

Gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Téli Fesztivál és Vásár a látogatókat 2019. november 8. és 2020. január 1. között a főváros egyik legszebb főterén, a most megújult Vörösmarty téren.

Idén újdonság, hogy a szervező Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ a tradíció megőrzését és innovatív védelmét hangsúlyozva újszerű megoldással – a Hello Wood által tervezett és kivitelezett pavilonnal – védi és mutatja be a Vörösmarty Mihály-emlékművet, mely így egész évben a tér dísze lehet.

A vásár 7 hetében a téli ünnepkör hagyományait bemutatva – hetenként más-más – tematikus gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat az itthon és külföldön évtizedek óta elismert vendéglősök.

Több mint 120 kézműves kínálja szebbnél szebb termékét a Vörösmarty, a Deák és a Fővám téren. A magyar kézműves dinasztiák a népi hagyományokból kiindulva olyan, ma is szívesen használatos termékeket készítenek, melyet örömmel vásárol a közönség.
A téli fesztivál ideje alatt a látogatókat közel 160 nívós program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertet rendeznek. A családokat hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon. A gyerekek kézzelfogható formában készülhetnek a téli ünnepkörre a játszóházban.

Idén december 6-án is eljön Joulupukki, a finn Mikulás a Vörösmarty térre.

Az adventi hétvégeken angyali kórus kíséretében, sorban meggyújtják az óriás adventi koszorú gyertyáit. Ezenfelül a várakozás időszakát egyedi fényfestés teszi még ünnepélyesebbé a Gerbeaud Ház falán.

 

Facebook: budapestchristmasfair

Instagram: budapestchristmasfair

happy wheels