InfoPont Ajánló Magazin
Hasznos

Bróker kisokos – Ejtsünk egy pár szót a technikai elemzés előnyeiről

„ Amikor bemegyünk a közértbe és látjuk, hogy a banán le van értékelve 50%-kal, akkor azonnal vagy kétszer annyi banánt veszünk, viszont ha az OTP van leértékelve 50%-kal, félünk vásárolni. ” 

A piacon a befektetők döntő többsége irracionálisan dönt. Félelmei vagy optimizmusa alapján. Mi az árfolyamok viselkedését elemezzük racionális elemzői eszközökkel, mert azok a jövő árfolyammozgásának üzeneteit rejtik. A befektetések világában manapság egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy ha elemzési típust kell választani, többen a technikai elemzést preferálják, a fundamentális elemzéssel szemben. Az okok egyértelműek: ha egy objektívebb képet, frissebb információkat és előrejelzéseket szeretnénk kapni a piaci folyamatokról, a technikai elemzés sokkal helytállóbb és egyszerűbben elsajátítható elemzési kategóriába esik.

Amennyiben belevetjük magunkat a technikai elemzés rejtelmeibe, akkor az aktuális piaci helyzetet tudjuk majd értékelni valós, mondhatni aktuális időben. Ez a metódus már több, mint száz éves múlttal rendelkezik, ez idő alatt pedig számtalanszor bebizonyította, hogy a fundamentális elemzésekkel szemben sokkal nyereségesebb és kiszámíthatóbb profitot tud realizálni. Előnyben részesítjük azokat a fajta technikai elemzéseket, melyek lehetővé teszik, hogy hónapról hónapra több száz elemzést tegyünk elérhetővé írásos és videó formában is. Elemzéseinket többek között az OTP,  DAX,  forint,  arany,  olaj árfolyamáról készítjük, ezek mellett, természetesen figyelmet fordítunk arra is, ha nem a víziónknak megfelelően alakulnak a folyamatok.

Jó-jó, de mit is jelentenek ezek a fogalmak?

 Fundamentális elemzés: ezzel a módszerrel nem biztos, hogy mindig jól járunk, hiszen nem friss piaci adatokat szolgáltat számunkra. Az információk többé-kevésbé a múlt negyedévről szólnak, így nehezen lehet velük az aktuális piaci folyamatokat felmérni, ami befektetéseknél pedig döntő fontosságú tényező.

Technikai elemzés: A technikai elemzés a fundamentális elemzéssel szemben nem foglalkozik a vállalat értékével, hanem teljes egészében a piaci kereslet és kínálat elemzésére támaszkodik. A technikai elemzők ezért egyedül a részvények árfolyamát figyelik, hiszen abban megmutatkozik a kereslet és kínálat változásának minden mozzanata.

www.arfolyamtv.hu

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

5+1 tipp: Így vigyázz a telefonodra nyáron!

InfoPont

A kutyáknál is fontos a fényvédelem

Bala

Hány fok legyen az irodában? Ezt mondják a kutatók

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben