InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

BORTÚRÁN BOROTÁN – Koch Borászat és panzió

A Koch Borászat a Hajós‐Bajai Borvidék tagja, de jelen van a Villányi borvidéken is. A fotón a családi pincészet legfiatalabb borásza, Koch Pálma, a JuniBor Egyesület elnöke.

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.
@petersplanet.travel
Insta: PetersPlanet.travel


BAJAI HALÁSZLÉ

A panzió egyik büszkesége a bajai halászlé. Passzírozás nélkül és kizárólag pontyból készül. Tálaláskor szinte kötelezően házi gyufatésztát adnak hozzá. Egyszerűsége és karakteres íze miatt lett az egyik legnépszerűbb étel a panzióban, mi kadarkát ittunk hozzá.

JÉGBOR SZOBAKULCS

A nyolc szobás borotai panzióban 24 vendéget tudnak egyszerre fogadni. A borvidéki szállás reggelivel együtt foglalható. A szobák elnevezését is a borok inspirálták. Chardonnay és Kékfrankos szoba, én a Jégbor kulcsát kaptam arra az éjszakára, amit ott töltöttem.

BORHOZ A KÖNYVET

Murakami Haruki Birkakergető nagy kaland című regénye egy névtelen tokiói férfi abszurd és szürreális utazását meséli el, aki egy titokzatos, természetfeletti hatalom utasítására egy különleges birkát keres Japán északi részén. A történet az identitáskeresés és a hatalom láthatatlan működésének allegóriája.

CSANÁD CUVÉE

A borkóstolón ez lett a kedvenc borom. Mint megtudtam, a Villányi Csanád Cuvée prémium vörösbor, amely Cabernet Franc, Merlot és Cabernet Sauvignon házasításából készül. Ez a bor nyerte a VinAgora aranyérmét, a Magyar Borszakírók Köre 2012‐ben Bor Nagydíjban részesítette.

Szöveg: Szűcs Péter Képek: PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben