Kult
A Bethlen Téri Színház decemberi műsora
  • 2019. december 4.

Ajánlónk a Bethlen Téri Színházba több érdekességet is rejt. Kezdjünk egy koncerttel, majd foytassuk Mikulással!

Rejtekutakon – Closingtown Orchestra

Tűzről pattant kalandozások az Isztambul – tündérmesék – csűrdöngölés koordináták mentén, nemzetközi dallamcsempész-társulat tolmácsolásában. Állítólag táncra perdítés, történetmesélés és klarinétszóló biztosan várható, ám újabban aranyfényű délibábok felbukkanásáról is susmusolnak a sikátorokban.

Katona Dávid – gitár, ének, mesék
Donato Civita – klarinét
Kiss Donát – basszusgitár, ének
Erik de Leeuw – dob, ének
Duksa -Kovács József – fényfestés
Szabon Balázs – fényfestés
Farsang Áron – hangosítás

Closingtown Orchestra:
A kétes hírű kalandorokból verbuválódott Closingtown Orchestra tevékenysége átszövi Európát: alpesi laboratóriumokban és németalföldi gourmet-fesztiválokon éppúgy otthon érzik magukat, mint Granada utcáin vagy elhagyatott bolgár benzinkutak árnyékában. Jelenlegi repertoárjuk gerincét progresszív rockba oltott tüzes balkáni melódiák, pszichedéliába hajló adathalász keringők és erdélyi kalózhimnuszok adják.

A koncert hossza 80 perc, utána Katona Júlia művészettörténész beszélget a zenekar tagjaival a színház kávézójában.

De hol van a Mikulás? – Marica Bábszínháza

A Marica Bábszínháza előadása

December! Végre itt az ünnepek hónapja!
Mikulás, karácsony és a szilveszter.
S ha még a hófelhők is mind ide gyülekeznek, szívünkbe költözik a csodák izgalmas érzése tele játékkal, vággyal, örömmel.

Mese a szívünk álmairól, a hófödte dombok lakóiról. Mese arról, hogy mi a valódi ajándék, s hogy vajon miféle meglepetés lapul a dobozok mélyén.

Együtt minden, hidd csak el,
Fazék, répa hóember,
Doboz, masni és kalács,
De hol van a Mikulács?

Tárnok Marica bábművész színészként kezdte pályafutását. Tagja volt a Független Színpadnak, a Gergye Krisztián Társulatnak, játszott a tatabányai Jászai Mari Színházban, a Budapest Bábszínházban és számos független kortárs társulattal is dolgozott. Drámapedagógiai és múzeumpedagógiai programokat, dráma- és bábjáték foglalkozásokat vezet. A Bethlen Téri Színházban már találkozhatott vele a közönség, mint kortárs táncos, színész, bábművész, rendező, tartott foglalkoztatót, kézműves foglalkozást, színházi „kulisszajárást”.

Az előadás hossza: 50 perc

 

Just Dance and Nothing Else – Gangaray Dance Company / G.A.P.

Bemutató

Ez az előadás csak a táncról szól, semmi másról. Nincsenek történetek, nincs dramaturgia. Itt csak a táncosok tudását és az idei felkészülésük folyamatát látod.
Dinamika, energia és lendület.
Ami a legfontosabb: szeretni azt, amit csinálsz!

Előadók: LilachHelmer, Jójárt Barbara, FrancescaPesce, AnetaBockova, Czeitler Dorottya, Kiss Helga, Pillér Noémi, BulensBente, Kozma Zsófia
Zene: Fehér Ferenc
Koreográfus: Fehér Ferenc

Az előadás hossza 40 perc.

 

 

 

happy wheels