InfoPont Ajánló Magazin
Balaton

Balatoni programok – Július

Júl. 9. JazzFiesta
@Balatongyörök

A nyári szezonban minden héten jazzkoncertekkel várjuk a műfaj kedvelőit a Kossuth utcában, a műemlék templom alatti kis téren, karnyújtásnyira a Balaton-parttól. A balzsamos esti levegő megtelik a muzsika hangjaival, igazi fiesta hangulatot varázsolva a Balaton-partra. Helyszín: Balatongyörök, Kossuth utca – templom alatti tér

Every week during the summer season, we are waiting for fans of the genre with jazz concerts in Kossuth Street, in the small square under the monumental church, within easy reach of the shores of Lake Balaton. The balmy evening air is filled with the sounds of music, conjuring a real fiesta atmosphere on the shores of Lake Balaton.


Júl. 11. Budapest Bár koncert
@Balatonzárszó –Kultkikötő

Márciusban jelent meg a Budapest Bár új lemeze Ha megtehetnéd címmel.
Mi más lenne egy tavaszi lemez témája, mint a vágy és a szerelem!
Az albumra felkerültek régebbi koncert kedvencek, új feldolgozások, és született 4 vadonatúj dal is! A lemezen 11 énekes és 5 zenész szerepel 14 dallal. A balatonszárszói koncerten a Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar mellett fellép Németh Juci, Mező Misi és Szűcs Krisztián.

The new album of Budapest Bar, Ha megtehetnéd, was published in March.
The Balatonszárszó concert act Juci Nemeth, Misi Mezo, Christian Szucs, Field and Mike Szucs Krisztian addition to the band.


Júl. 16. Lövölde tér – Kern András estje
@Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ

A Kossuth díjas színművésznek negyedszázada jelent meg első lemeze, rajta az azóta legendássá vált Lövölde tér című dallal. Az azóta is roppant népszerű albumon kívül több lemez is fűződik Kern András nevéhez. A műsorban
a közönség hallhatja a népszerű régi dalok mellett az újabbakat is, így elhangzik – többek között – a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz
és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem marad el a Lövölde tér sem.
És sok-sok történet, humor, ahogy azt megszokhattuk Kern Andrástól.

In the show, the audience can hear not only the popular old songs but also
the newer ones, and lots of stories, humor, as we were used to from
András Kern.


Júl. 21-25. ANNA-FESZTIVÁL
@Balatonfüred

A szívkórház előtti téren felállított nagyszínpadon rendezik meg a hagyományos Operagálát, amelyen világhírű darabokból csendülnek fel részletek. Előtte egy nappal pedig a Magyar Állami Operaház művészei lépnek fel a Gyógy téren. Az eredetileg a bálra tervezett, Káel Csaba rendezte operett műsor rendhagyó módon ezúttal szintén a szabadtéri színpadon lesz látható.
A július 21-25. között zajló Anna Fesztivál keretében idén nyolcadik alkalommal a Hagyományok Házával közösen megrendezi a város a prímásversenyt is.
A megmérettetésen a hagyományos magyar népzenét játszó fiatal hegedűsök zenélnek, a legjobb produkciókból és meghívott előadók műsorszámaiból gálakoncert is lesz a Gyógy téren felállított nagyszínpadon.

The traditional Opera Gala will be held on the main stage in the square in front of the heart’s hospital, with details of world-famous pieces, and the day before, the artists of the Hungarian State Opera House will perform in the Gyógy Square.


Júl. 22-26. Vonyarci Boros Forgatag
@Vonyarcvashegy

A zamatos borok, ízletes falatok, kézműves kirakódóvásár, gyermek-foglalkoztató mellett változatos szórakoztató műsorok is várják a XXVII. Vonyarci Boros Forgatagra látogatókat öt napon át Vonyarcvashegyen a Kossuth utca végénél kialakított rendezvénytéren.

In addition to savory wines, delicious snacks, a craft fair, and a children’s play house, various entertainment programs await you in the XXVII. Vonyarci Boros Forgatag. Visitors to the Vonyarc Wine Wine Festival for five days in Vonyarcvashegy at the event space at the end of Kossuth Street.


Júl. 30 – Aug 8. Sör és Gourmet Fesztivál
@Balatonzamárdi

A minőségi gasztronómia egyre növekedő trendjét erősíti a Gourmet & Sörfeszt Zamárdi, amely belépődíjmentes fesztiválként jött létre a Balaton szívében Zamárdiban. A Balaton legnagyobb szabadstrandján érdekes programokkal megfűszerezve várjuk minőségi gasztronómiával és ezen belül fergeteges sörválasztékkal az érdeklődőket. Ízleld meg a nyarat Zamárdiban!

On the largest free beach of Lake Balaton they wait intresting programs and
with quality gastronomy.


További érdekes cikkekért olvass bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Szüretelj a Badacsonyban!

Zalai Mariann

Ma indul a Balaton PIKNIK!

InfoPont

Félig nem érdemes megélni a Balatont!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben