Balaton
Balatoni Programok
  • 2019. augusztus 5.

Vincent Van Gogh rajzművészete
05.18-09.22.
Keszthely

Dolgozó parasztok, vidéki mesteremberek, hágai szegények – emberalakok láthatók, mély érzések tükröződnek az 1880-as évek elején készült rajzokon. A művész kevésbé ismert alkotásaival ismerkedhet a közönség Keszthelyen, a Helikon Kastélymúzeum tárlatán. Az időszaki kiállításon a Festetics-kastélyban Igazabb a szó szerinti valóságnál címmel mutatják be Vincent Van Gogh rajzművészetét 100 heliogravür (fénynyomat) segítségével. A heliogravür egy reprodukciós, sokszorosító eljárás: a fotográfia és az aquatinta, azaz a foltmaratás ötvözése. Vincent van Gogh műveit így mutatta be: a képek tanulmányrajzok festményeihez, de mindegyik teljes értékű művészi teljesítmény.


Kőfeszt
08.09-08.11.
Kövágóörs

Új fesztivál a Balatonon! A Határtalan Hangok Alapítvány a KŐFESZT (KŐVÁGÓÖRSI MŰVÉSZETI NAPOK) rendezvénysorozattal és minőségi szórakoztatásban gazdag hétvégi kínálattal igyekszik újra életre kelteni a kővágóörsi művész és művészeti világot és megemlékezni Cseh Tamásról, aki 10 éve hunyt el és akinek életében igen fontos szerepet játszott a Káli-medence, hiszen 30 évet töltött Kővágóörsön. 4 nap, 11 koncert, 3 kiállítás, 22 film, 4 táncház, 1 színházi előadás, 5 titok várja azokat, akik ott lesznek!


Balatonfüredi Borhetek
08.09-09.01.
Balatonfüred

Idén is a Tagore sétányon felállított asztaloknál kóstolhatjuk a Balaton-felvidék és Magyarország legkiválóbb borpincéinek, bortermelőinek borait, ehetjük a zsíros kenyeret lilahagymával és a töki pompos mellé egy kis termelői pálinka is lecsúszhat. A tökéletes hangulatot a készülő produkciók teszik még teljesebbé: borlovagrend avatás, táncegyüttesek műsora, világzene, blues, soul, pop, musical show, gitár- és citeramuzsika koncertek lesznek hallhatóak a színpadon.


Rózsakő Fesztivál
08.17-08.20.
Badacsonytomaj

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Rózsakő Fesztivált Badacsonytomajban, a hegy, víz, bor és szerelem jegyében! A zenei fellépők mellett a borvidék borászai is bemutatkoznak. Kóstolja meg a Badacsonyi-hegy jellegzetes borát, a rózsakőt, amely fiatalon nem túl aromagazdag, de később enyhén mézes jellegű bor. A fesztiválon gyerek- és felnőtt koncertek, táncegyüttesek, vitorláskivonulás, operettgála, malacsütés, retrodisco idén is a programok között szerepel majd.


Balatonboglári Szüreti Fesztivál
08.17-08.20.
Balatonboglár

Bor, Buli, Balaton. Az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényét idén 43. alkalommal rendezik meg Balatonbogláron rengeteg fellépővel BB Aréna bulisátorral, BB bor- és pezsgőudvarral, a Balatonboglári Borvidék boraival, szüreti felvonulással és vidámparkkal. Balaton part, hamisítatlan strand életérzés, jó borok, pezsgő hangulat, esti koncertek. Két színpadon a minden zenei ízlést kiszolgáló koncerteken többek között Janicsák Veca, Péter Szabó Szilvia, Szulák Andrea és az Irigy hónaljmirigy érkezik.


Emelet koncert és Dévényi Tibi bácsi retrodisco
08.18.
Balatonlelle

Retro buli a Balatonlellei Szabadtéri Színpadon! Koncertet ad az EMELET együttes, akik reneszánszukat élik és amely messze a legkeresettebb retro zenekar. Ha te is csápolnál az Állj vagy lövök-re vagy skandálnád, hogy „én téged nézlek, de nem figyelsz, mert engem nézel és rám figyelsz,…”, akkor váltsd meg jegyed a lellei művelődési ház szabadtéri színpadára.  A koncert hangulatának tetőfokát átlépve, nem kell mélyre zuhannunk unalmas nyáresti csendbe, mert a koncertet követően Dévényi Tibi bácsi pörgeti a lemezeket egy fergeteges Retro discoban.


B. My Lake Strandfesztivál
08.20-08.24.
Zamárdi

Augusztus 20-án indul a STRAND Fesztivál Zamárdiban. Ez legnépszerűbb underground elektronikus fesztivál, ahol színpadra lép majd a brit világsztár, John Newman. Aki volt már a koncertjén, az tudja, hogy az énekes mindig elképesztő energiával pörög a színpadon, amit a közönségére is átragaszt. Augusztus 20-a alkalmából természetesen a tűzijáték sem maradhat el, a szervezők a Balaton legnagyobb show-ját ígérik. Az estét az ország kedvenc DJ párosa, a ’90-es és ’00-es évek zenéit játszó Necc Party zárja egy ünnepi show-val. Az ezt követő négy napban a STRAND Fesztiválon a legaktuálisabb világsztárok váltják majd egymást. Kivétel nélkül olyanok, akik a világ slágerlistáinak főszereplői.


Harcsafesztivál
08.23-08.24.
Fonyód

A fesztivál mindkét napján különféle sült és főtt halételek, harcsakülönlegességek, gasztro-show, valamint ingyenes könnyűzenei, folklór- és gyermekprogramok várják a vendégeket. A Fonyódi Harcsafesztivál népszerűsíteni szeretné a halfogyasztást és felhívja a figyelmet az élővizek védelmére. Zenei programok és előadások várják a gyerekeket és felnőtteket a hajóállomásnál lévő szabadtéri színpadon. Főzés, gasztrobemutató, látványfőzés, Harcsa Party, néptáncműsor, valamint Fáraó, Kökény Attila és Charlie koncert is szerepel az attrakciók között.