InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Badacsony New Yorkban – tizenkettedik alkalommal

Badacsony, Magyarország egyik legkedveltebb és leghíresebb borvidéke április 22-én egy napra ismét Budapestre költözik. A jelentős múltra visszatekintő, rendkívül népszerű Badacsony New Yorkban elnevezésű borvidéki seregszemlén immár tizenkettedik alkalommal gyűlnek össze a hazai borkedvelők és termelők az impozáns New York Palota Róma termében.

Az eseményen közel 40 badacsonyi borászat, több mint 180 korlátlanul kóstolható izgalmas és egyedi bor, mesterkurzus, helyi turisztikai és gasztronómiai kiállítók, valamint számtalan élményprogram várja majd a Badacsonyt és borainak kedvelőit. A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szakembereinek koordinálásával, valamint a badacsonyi borászok aktív közreműködésével immár tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő összborvidéki bemutatkozás és kóstoló, évről évre egyre több látogatót vonz a gyönyörű New York Palota Róma termében.

„A számos borászatot, kiállítót és magas színvonalú szakmai programokat felvonultató Badacsony New Yorkban esemény komoly múltra tekint vissza, hiszen idén már tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre. Ez a valódi és szoros összefogás adja a legnagyobb értékét és hitelességét a kiemelkedő borvidéki kóstolónak. A rendezvény tökéletes példája annak, hogy az összefogás ereje milyen komoly mértékben tud segíteni egy borvidék előmozdításában és sikerében. Büszkék vagyunk arra, hogy ebben a Badacsonyi borvidék az élen jár Magyarországon.” – méltatta az eseményt Váli Péter borász, a szervezőbizottság elnöke, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is hatalmas érdeklődésre számítanak. Éppen ezért azt tanácsolja, hogy aki nem szeretne lemaradni a borvidék nagysikerű rendezvénysorozatáról, még időben foglalja le online a belépőjét.

Folytatva az évek óta jól bevált hagyományt idén is egyedülálló mesterkurzus, két fantasztikus szakember közreműködésével színesíti 16 órai kezdéssel az eseményt: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a Magyar Bor Akadémia tagja, a vakkóstoló során kiválasztott legjobb borok és a hozzájuk illő fogások mentén mutatja be a borvidék sokszínűségét és szépségét. A kiváló ételeket pedig Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje készíti el, majd mesél róluk.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Játék a Borbély Családi Pincészet finom boráért

Szabó Ildikó

A hétvégére ízorkán várható Badacsonyban!

Glück Viktória

Válogass kedvedre a Badacsony hétvégi programkínálatából!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben