Kiemelt tartalom
Az A38 Hajó bemutatja: The Glitch Mob
  • 2018. november 20.

A színpadi rocksztár-elektronika egyik legnagyobb produkciója, (a) The Glitch Mob három év után újra Budapesten! A Los Angeles-i producertrió az A38 Hajó szervezésében lép fel az Akvárium Klub Officialban november 24-én, májusban megjelent új lemezével.

A közel tíz éve alapított The Glitch Mob a kaliforniai “bass music” egyik legnagyobb sikerű zenekara… Nem tévedés a zenekar szó használata, hiszen a Glitch Mob lételeme mindig is a színpad volt. Eszméletlen hangulatú fellépéseik, show-ik majdhogynem euforikus rockkoncertek, azok minden külsőségével. Kifelé, a közönség felé fordított kütyük, samplerek, káoszpadok, touchscreenek – talán a Glitch Mob bizonyította be először, hogy egy potitekergetős pitchelés is lehet éppoly szexi a színpadon, mint egy gitárszóló.

A Glitch Mob annak idején egy csapásra véget vetett az introvertált, fülessel BMP-eket számoló, kijelzőbe meredő DJ-k mítoszának. A trió gondosan koreografált, látványosan díszletezett fél-live szettjei tényleg koncertszámba mennek. A tavaly megjelent második nagylemez, a Love Death Immortality bevallottan nem is lemez, hanem – ahogy egy kritkus fogalmazott – “erőtől duzzadó playlist”, amit kifejezetten a show-k kedvéért raktak össze. Mélyen jellemző, hogy a Glitch Mob, eladásokkal egyáltalán nem foglalkozva az összes lehetséges platformon (YouTube, Soundcloud, Mixcloud) ingyen elérhetővé tette mind az albumot, mind annak idén februárban megjelent remixlemezét.

Az teljesen biztos, hogy Glitch Mob-számot mindenki hallott már: freeride- és szörfklipek első számú aláfestő zenéje, GoPro-felvétel el sem képzelhető nélküle a YouTube-on, de Amerika Kapitány is kizárólag erre hajlandó felengedni a mélyfagyasztásból.

Nagyívű, bombasztikus, dübörgő “glitch hop”, monumentális remixek (többek között a White Stripes Seven Nation Armyjára, a Daft Punk Derezzedjére, a Prodigy Breathe-jére), fejletépős EDM-himnuszok, összetett és letaglózóan látványos színpadkép, precízen kidolgozott koreográfia és persze totális őrület. Nagyjából így néz ki egy elementáris erejű Glitch Mob-szett – ezúttal nagy fesztiválok helyett forró klubfellépésen.

További részletek a koncertről, jegyvásárlás: https://www.a38.hu/hu/program/the-glitch-mob-us-15525

 

 

happy wheels