InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyar találmányok

A tudomány az ember nélkül csak rejtély. A tudomány hatalmas és apró, titokzatos és sokszor egész hétköznapi. Körülvesz minket, alakítja világunkat, az emberiség különböző népeinek fantasztikus közös nevezője. 2022. február 15-től egy élményalapú, interaktív kiállítás vár a Millenárison. Itt te is felfedezhetsz, megismerhetsz, kipróbálhatsz olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni,
amire még senki.

SZENT-GYÖRGYI ALBERT

Az Álmok Álmodói 20 kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatunk be, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. Kíváncsi felfedezők, akik új földekre léptek, mérnökök, akik megépítették ötleteiket, tudósok, akik az univerzum rejtelmeibe férkőztek. Megmutatták a világnak, amit még csak ők láttak addig, vagy amiről csak ők álmodták még, hogy lehetséges.

A tudományos újdonságok felforgatják, újraértelmezik, jobbá teszik az életünket. A Szent-Györgyi által felfedezett C-vitamin, Semmelweis áttörése a gyermekágyi láz megelőzésében, Karikó Katalin mRNS-vakcinája, Goldmark színes televíziója, a Neumann számítógép-elv, Gábor Dénes hologramja mind-mind átformálta addigi világunkat, hétköznapjainkat.

De a tudomány játék is: öröm- és nevetésforrás. Amikor a Rubik-kockát forgatjuk, ahogy nézzük az űrhajósok vicces trükkjeit a súlytalanságban, a számítógépes játékok vagy a bonyolult sakkjátszmák mind szórakoztatnak bennünket.

A tudomány élvezetes: egy szórakoztató rácsodálkozás az újdonságra.

Ezt az élményt szeretné nyújtani látogatóinak az Álmok Álmodói 20, amely 20 évvel az első kiállítás után most egy teljesen új kiállításanyaggal nyílik meg.

A kiállítás kiadványát és térképét innen töltheted le!

Az Álmok Álmodói 20 kiállítás azoknak szól, akik kíváncsian vizsgálják a világot, és akik egyszer maguk is alakítani szeretnék. A kis felfedezőknek, a jövő nagy tudósainak, és a felnőtteknek, akik örömmel merülnek bele a komoly, világformáló tudományos eredményekbe és a vidám, játékos tudományba is.

A kiállítás összetett tartalma és sokszínű látványa élményalapú, interaktívan tanít és szórakoztat minden korosztályt.

A kiállítótérben található rövid, lényegre törő, sokszor meghökkentő információkat részletes háttéranyag, a Tudástár egészíti ki. A hatalmas kiállításanyagot rövid tudományos érdekességek, Tudáscseppek és csattanós Tudósmesék színesítik, sőt a látogatók egy applikáción keresztül játszható kvízzel még teljesebbé tehetik az élményt.

Helyszín

MILLENÁRIS B CSARNOK
1024 Budapest
Kis Rókus utca 16-20.

Nyitva tartás

Hétfő-csütörtök: 08:30-17:30
Péntek: 08:30-19:00
Szombat: 10:00-20:00
Vasárnap: 10:00-18:00

2022.03.12-15-én hosszabbított nyitva tartással várják látogatóikat!
ÜNNEPI NYITVATARTÁS:

10:00-20:00

+36 70 510 8100
info@millenaris.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

72 órányi öröm: itt az Eleven Tavasz a Bartókon!

InfoPont

Ukrajnából Budapestre települt vendég tervezővel startol a tavaszi Budapest Fashion Week

Glück Viktória

Gyere és játssz velünk BudaStep sétajegy voucherért!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben