InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

A rossz idő ellenére sikeresen zárt a 10. STRAND Fesztivál

Hétfő hajnalban ért véget Zamárdiban a 10. STRAND Fesztivál. A változékony idő ellenére a szervezők sikeresnek értékelik a rendezvényt. Bár az esős napokon több nézőt vártak, augusztus 20-án így is teltház fogadta a Halott Pénz koncertjét és az ünnepi tűzijátékot is. Négy nap alatt közel nyolcvanezren vettek részt az eseményen. A STRAND Fesztivált 2023-ban egy héttel később, augusztus 23-26. között rendezik meg.

Két év után tért vissza Zamárdiba a STRAND Fesztivál, amely tartalmas nemzetközi és hazai programkínálattal várta a közönséget a Balaton déli partjára. Az esemény hírére ismét megteltek a környékbeli szállodák, a sokak által legjobban várt hetet csak a változékony időjárás zavarta meg. Az időnként csapadékos órák ellenére négy nap alatt közel nyolcvanezer vendég vett részt a Balaton egyik legnagyobb turisztikai eseményén, a 10. STRAND Fesztiválon.

A nemzetközi sztárok közül a legnagyobb sikert Sean PaulParov Stelar, a Clean Bandit és Alvaro Soler hozta, de a szakadó esőben vasárnap este közel húszezren buliztak Timmy Trumpet showján is. Az ausztrál világsztár – aki nemrég Budapesten házasodott össze magyar feleségével – másfél órás műsorát az Ismerős Arcok zenekar „Nélküled” című dalával zárta. A Balaton legnagyobb tűzijátéka után csapott a húrokba a Halott Pénz csapata, akik az eső ellenére két órán át tartották ott a közönséget. Vasárnap délután első alkalommal lépett fel a nagyszínpadon a Valmar, sok vendéggel és hatalmas sikerrel. Itt hangzott el először élőben az R-GO „Bombázó” című dalának feldolgozása, amelyet a Hajógyár és a STRAND felkérésére a Legendák program keretében készítettek el és amelynek videóklipjét a helyszínen forgatták. Ugyancsak a Legendákhoz kapcsolódóan adott közös koncertet a KFT és a Carson ComaCharlie és a Wellhello, illetve Menyhárt Jenő és az Ivan and the Parazol

A vártnál is nagyobb sikerrel zajlott a STRAND keretében az I. Podcast Fesztivál, amelyen ismert és népszerű podcast műsorok a helyszínen élőben álltak színpadra. Az itt készült műsorok később az előadók csatornáin lesznek láthatók. Istenes Bence műsorára a délelőtti órákban is százak voltak kíváncsiak, akárcsak a Concorde, a Magenta, a Dob + Basszus, vagy éppen a Sávlekötő műsorokra.

Most is a STRAND egyik legfontosabb színfoltjaként működött a Tábortűz helyszín, ahol fiatal sztárok és legendás előadók egy szál gitárral szerepeltek. A legnagyobb siker AzahriahLovasi András és a Carson Coma nevéhez fűződik.

„A pandémia után sok szempontból egy új időszámítás kezdődött” – vont mérleget Lobenwein Norbert a fesztivált szervező VOLT Produkció vezetője. „Ennek pozitív jele, hogy láthatóan frissebbé vált a hazai zenei kínálat. Pár éve alatt olyan előadók lettek a fesztiválok új főszereplői, kedvencei, akik pár évvel ezelőtt még alig voltak ismertek a fesztiválozó közönség köreiben. Ilyen a Carson Coma, Beton.Hofi, Azahriah, a Valmar, vagy éppen Lil Frakk. Ugyanakkor a covid-okozta bizonytalanság és sok más tényező miatt a közönség óvatosabb lett, a jegyvásárlást sokan az utolsó pillanatokra hagyják, ez pedig nehezen tervezhetővé teszi a szervezők munkáját” – tette hozzá.

Segít a STRAND

Már-már hagyomány, hogy a STRAND Fesztivál igyekszik fontos ügyekre felhívni a figyelmet. Most is jelen volt az Együtt az Autistákért Alapítvány, amely a közönséggel és a legnagyobb sztárok bevonásával az autisták nehézségeire irányítja a figyelmet. A STRAND szervezői az eladott bérletek árából több mint 2 millió Forinttal támogatják az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, akik ebből az összegből az Ukrajnából menekült családokat segítik. A helyszínen működő művészeti program bevételét pedig teljes egészében Zamárdi városa kapja, amellyel egy számukra fontos ügyet támogathatnak. 

Folytatódik a MOL Nagyon Balaton

A MOL Nagyon Balaton keretében idén még hátra van a szeptemberi Balaton Pikink, melynek a siófoki Plázs ad otthont. „Valódi értékelést csak ősszel tudunk tartani, amikor véget ér a MOL Nagyon Balaton sorozat. Az már most látható, hogy sikeres és kevésbé jól működő fesztiválokkal, programokkal volt tele az idei balatoni kínálat” – mondja Fülöp Zoltán, a program vezetője.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A MOL bemutatja : BALATON PIKNIK

Glück Viktória

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

InfoPont

Több tucat program, többszáz hazai és világsztár idén nyáron is a Balatonnál!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben