InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

A National Geographic Magyarországon is bemutatja a “Nők: A változás évszázada” c. kiállítását

A tárlat a nők életébe enged bepillantást a világ különböző tájain. A képeken a női szépség és bölcsesség egyaránt főszerepet kap – ahogyan a National Geographic fotósai látták.

A kiállítás nagyhatású személyiségeket bemutató ”Inspiráló nők” szekciójában három – a maga szakterületén kiemelkedőt alkotó – magyar hölggyel is megismerkedhetünk.

A National Geographic Hungary és a National Geographic Society most először Magyarországra hozza a “Nők: A változás évszázada” c. kiállítását. A tárlat a National Geographic páratlanul gazdag fotógyűjteményéből merít, elénk tárva a világ különböző tájain élő nők múltját, jövőjét, mindennapi életét – valamint, természetesen, a szépségét és bölcsességét. A tárlaton három magyar hölggyel is találkozhatunk: Jurányi Zsófia légkörfizikussal, az Antarktiszon és az Északi-sarkvidéken egyaránt otthonosan mozgó sarkkutatóval; Kubinyi Enikő etológussal, a Szenior Családi Kutya Program megalapítójával; valamint Nedeczky Júlia hegymászóval, aki a

Karakorumban található Gasherbrum II. csúcs meghódításával új fejezetet nyitott a magyar hegymászás történetében. A kiállítás, melynek kurátora Iwona El Tanbouli-Jabłońska, a budapesti Arena Mall bevásárlóközpontban lesz megtekinthető november 21. és december 11. között.

A National Geographic Society, a világ egyik legnagyobb tudományos és ismeretterjesztő szervezete, az 1888-as megalapítása óta gyűjti a világ különböző társadalmai mindennapi életét dokumentáló fotókat. Az így megörökített pillanatok egy egészen egyedülálló történetté állnak össze a kiállítás paravánjain, látványosan kirajzolva a női szerep változásait az elmúlt évszázad folyamán.

A National Geographic munkatársai többéves munkával a fotók és emberi történetek e páratlan gyűjteményére támaszkodva hozták létre a “Nők: A változás évszázada” c. lenyűgöző kiállítást, mely november második felétől Magyarországon is látható lesz. Iwona El Tanbouli-Jabłońska, a National Geographic magazin lengyel nyelvű kiadásának művészeti vezetője és a kiállítás kurátora harminc időtlen, örök érvényű pillanatot választott ki, rajtuk keresztül különböző nemzetiségű és foglalkozású nők történét elénk tárva – egymástól merőben különböző társadalmakban és kulturális környezetben. A kiállításon a ritkán látott kuriózumokon kívül olyan híres, mára legendássá vált képekkel is találkozhatunk, mint Steve McCurry a zöld szemű afgán lányról készült fotója.

 “A kiállítás képanyaga rendkívül színes és változatos – együtt, összerendezve azonban ezek a fotók megragadóan koherens és teljes képet adnak a Nőről. A Nőről, aki bölcs, aki erős, aki tele van megértéssel, aki érzékeny a problémákra. A Nőről, aki korunk hőseként képes befolyásolni a társadalma sorsát, aktívan alakítani közössége jövőjét. A kiválasztott fotókon keresztül különböző helyzetekben, különböző kihívások közepette szerettem volna bemutatni a kiállítás főszereplőit – akik tele vannak szeretettel és empátiával, de ugyanakkor eltökéltek és, ha kell, harcolnak az eszméikért.”

– mondja Iwona El Tanbouli-Jabłońska, a kiállítás kurátora.

A tárlaton többek közt Jurányi Zsófia légkörfizikus, Kubinyi Enikő etológus és Nedeczky Júlia hegymászó portréját is megcsodálhatjuk; három magyar hölgyét, kiknek kitartása és céltudatossága valamennyiünk számára inspirációul szolgálhat.

A National Geographic Channel számos előremutató, úttörő tevékenységű nő történetét osztotta meg – és osztja meg a jövőben is – a nézőkkel. Míg a “Jane” c. alkotás a csimpánzkutatás ikonikus alakja, Jane Goodall munkásságát dolgozza fel, “Az Amelia Earhart-expedíció” c. dokumentumfilm egy vakmerő pilótanőről szól, aki darabokra zúzta a nőkkel kapcsolatos konvenciókat rendhagyó életével; és akkor még nem beszéltünk a bátor klímaaktivista, Greta Thunberg harcát bemutató “Greta Thunberg: A jövő hangja” c. filmről, valamint az “Impact with Gal Gadot: Nők egy jobb világért” c. sorozatról, melynek hősei minden erejükkel a diszkrimináció, az erőszak és a természetpusztítás ellen harcolnak, embertársaikat is a világ jobbá tételére inspirálva.

A “Nők: A változás évszázada” c. kiállítás a budapesti Arena Mall bevásárlóközpontban tekinthető meg november 21. és december 11. között. A belépés díjtalan.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Játssz velünk és vegyél részt egy igazi Retro élményben!

Glück Viktória

Kihagyhatatlan tartalmak igazi ínyenceknek – 7 új koncertfelvétel a Müpa videótárában

Glück Viktória

Rekordszámú látogatóval zárta kapuit a Budapest Park

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben