InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

A kávézás rejtelmei sorozatunk folytatódik – 5.rész

Hány kávét ihatunk egy nap?

A kávéban a koffein mellett számos olyan anyag (nyomelemek, olajok, stb.) található, amik rendkívül egészségesek, hosszú távon jótékony hatással bírnak az emberi szervezetre nézve. A nyári melegben érdemes minden kávé előtt és után vizet is inni, hogy a meleg ital vízhajtó hatását ellensúlyozzuk. Elmondható, hogy napi 3-4 csészényi kávét egy egészséges felnőtt ember nyugodtan megihat, de az utolsó adag legkésőbb lefekvés előtt 4 órával legyen!

 

 

Mit jelent a direct trade?

A kávé világában egyre inkább elterjedőben levő kifejezés azt jelenti, hogy a kávépörkölő közvetlen kapcsolatban áll a kávét termelő farmerekkel és a feldolgozókkal. Nincsenek közbeiktatott kereskedők, ezáltal a pörkölt kávé ára úgy lehet alacsonyabb, hogy közben a termelők mégis több pénzt kapnak érte. A közvetlen kapcsolat a minőségnek is jót tesz, hiszen a kávé termelője és feldolgozója ismerik egymást, pontosan tudják, min lehet és kell változtatni a lehető legjobb minőség elérésének érdekében.

 

 

Új pörkölő kávéi a Steamhouse-ban!

Egy kávézó életében a pörkölő különleges szerepet tölt be. Nem túlzás azt mondani, hogy bízunk egymásban: mi a pörkölő tudásában, ő pedig abban, hogy úgy készítjük el a kávéját, ahogyan azt ő megálmodta. Az idei magyar barista versenyek után a Steamhouse Cafe kapta a lehetőséget, hogy a világ egyik legjobb pörkölőjével, a sokszoros díjnyertes taf-fal dolgozhasson!

 

 

Bővebb információ:

1011, Budapest, Batthyány tér 5-6.

info@steamhouse.hu

www.facebook.com/steamhousebudapest/

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben