InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Mörk Leonóra könyveiből válogatunk

Mörk Leonóra magyar újságíró, író, szerkesztő, műfordító, aki rendkívül élvezetes stílusban, érdekfeszítően ír. Valódi kikapcsolódás olvasni az írásait.

ASSZONYOM, ÉDES ÚRNŐM

Az 1600-as évek elején Prága az aranycsinálás lázában ég. A várban, ahol ugyanúgy a  bölcsek kövét  keresi  a  babonás  császár,  mint  a  sok alkimista,  varázsló és szerencsevadász, tömlöce mélyén gyermeket szül egy boszorkánysággal vádolt fiatal nő. Mire a börtönőrei észbe kapnának, ő maga meghal, az újszülöttnek pedig nyoma vész. A regény főszereplője a fiatal Johanna, aki a gyógyfüvekről mindenkinél többet tud.

TÖRÖTT TULIPÁNOK

A könyv lapjain megelevenedik a Vermeer képeiről ismerős világ, ahol oromzatos téglaházak sorakoznak a csatornák partján, drága tulipánok nyílnak delfti fajanszvázákban, csipkefőkötős lányok olvasnak levelet a nyitott ablakon beáradó fényben, de az idilli felszín mögött ijesztő árnyak leselkednek. Szerelem, halál, veszteség, fájdalom, hűtlenség: a Törött tulipánok egy változásokkal teli, izgalmas korszak, egy sebzett lelkű férfi és egy bátor nő története.

A HERCEG ÉS A LÁNYKA

Részben napjainkban játszódó, részben a múltba kalandozó, váratlan fordulatokban és zenetörténeti érdekességekben bővelkedő regénye két megkapó szerelem sokszólamú története, amelyben Beethoven muzsikája játssza a főszerepet. 2019. Budapest. Nóri, a fiatal gitárművész különös ajándékot kap a tizennyolcadik születésnapjára az édesanyjától: egy régi flopilemezt, amit meg sem tud nyitni. 1800. Poroszország. Frieda, a jómódú berlini hugenotta család lánya vidéken nyaralva ismeri meg a szomszédos kastélyban vendégeskedő porosz királyi herceget, aki egyszerre hadvezér, zeneszerző és zongoraművész.

KÖDKIRÁLYNŐ

Ki lehet a titokzatos Ködkirálynő? Miről mesél a legendás öreg fa, a Zarándoktölgy? A regény utazás egy letűnt korba, amelyben a fény vívja a harcát a sötétséggel, de utazás az emberi lélek mélyére is, ahol egymás mellett élhet a szeretet és a gyűlölet. Mire a főszereplő Kriszta megfejti a mesék üzenetét, arra a kérdésre is választ kell találnia, van-e bátorsága elfogadni, hogy az életben mindenki kaphat második esélyt, így ő is.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Könyv Neked

InfoPont

Könyv Neked márciusra

Bala

„Amíg az ember lelkiismerete nyugodt, nem lehet igazán kudarcot vallani”

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben