InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

5+1 nyárindító szuper koktélrecept

Beköszöntött a meleg, és tudod, hogy ez mit jelent? Minél több időt tölteni a szabadban, lehetőleg egy medence mellett vagy a Balaton partján. A jeges margaritától a trópusi kevert koktélokig – minden hangulathoz, bulihoz és nyaraláshoz jól passzol egy finom koktél. Ünnepeld a nyár beköszöntét és a napsütés visszatérését ezzel az öt fantasztikus nyári koktéllal.

Kinley alkoholos cocktail receptek

Rózsabors esszencia:

100 ml semleges alkohol (vodka, fehér rum, enyhe gin) 
40 gramm rózsabors 

A rózsaborsot és 25 ml alkoholt össze kell darálni  nagy fordulatszámú darálóval, majd öntsük rá a többi alkoholt,  pihentessük ízlés szerint, 12 órától 24 óráig.  Minél többet áll benne annál erőteljesebb lesz az íze. Szűrjük le, majd egy cseppentő üvegcsébe öntsük át. (pl. béres cseppes üvegbe)

Kinley alkoholmentes cocktail receptek

Strawberry Grenadine szirup:

250 gr fagyasztott eper 
350 gr  fagyasztott gránátalma
500 gr kristálycukor
200 gr víz
2 gr citromsav

Az összetevőket egy turmixgépben jól összedolgozzuk, majd egy serpenyőbe rakjuk es folyamatos keverés mellett felmelegítjük, amikor elolvadt a cukor, levesszük. Üvegezzük ki és kb 2 hétig hűtőben eltartható.

Kókuszszirup

400 gr kókuszkrém (konzerv, nem kókuszzsír)
400 gr kristálycukor
2 gr citromsav

Az összetevőket egy serpenyőbe rakjuk és folyamatos keverés mellett felmelegítjük, amikor elolvadt a cukor, levesszük. Üvegezzük ki es kb. 2 hétig hűtőben eltartható.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben