InfoPont Ajánló Magazin
Életmód Kiemelt tartalom

5 népszerű okostelefon-mítosz, amely nem igaz

Ha ezt az 5 dolgot megcsinálod, azzal nem teszel jót az okostelefonodnak.

Mint minden a technológiában, a mobiltelefonok is hajlamosak mítoszokra és pletykákra, amelyek úgy tűnik, nem halnak meg. Megvizsgáltuk a legelterjedtebb okostelefon-mítoszokat, és megnéztük mi igaz belőlük.

Tehát kezdjük az öt leggyakoribb okostelefon-mítosszal és tévhittel.

1. A háttérben futó alkalmazásokat be kell zárni az akkumulátor kímélése és a lassulás elkerülése érdekében

Az Apple és az Android egyaránt lehetővé teszi, hogy az alkalmazások a háttérben futhassanak a hatékonyabb többfeladatos munkavégzés érdekében. Ez a mítosz úgy tűnik, mintha jogos lenne, mivel minden további folyamat rendszererőforrást használ, és minél több program fut, annál lassabb lesz az eszköz.

Mindazonáltal mindkét operációs rendszer korlátozza, hogy ezek az alkalmazások mennyit fogyaszthatnak a háttérben. Az akkumulátor lemerülése meglehetősen minimális, és ami a telefon lelassítását illeti, nem valószínű, hogy a multitasking lenne a bűnös.

Ennek a mítosznak a mellékhatása a számtalan feladatgyilkos alkalmazás, amelyek mindkét piacteret ellepték. Ezek az alkalmazások lényegében haszontalanok, és bár a háttéralkalmazások bezárásával végzik munkájukat, valójában nem takarítanak meg sokat az erőforrások és az akkumulátor élettartama terén.

2. Feltöltés előtt hagyja teljesen lemerülni az akkumulátort

A lítium-ion akkumulátorok valóban jobban teljesítenek, ha töltve maradnak, míg a régebbi NiCD és NiMH tovább bírta, ha hagyd teljesen lemerülni, mielőtt újra 100 százalékra töltenéd őket. A modern akkumulátorok nem szembesülnek ugyanezzel a problémával, mert nincs “cellamemóriájuk”, mint a régebbi NiCD és NiMH újratölthető elemek. 

Ennek a pletykának azonban még mindig van igazsága. Noha ez nem rontja tovább az akkumulátor élettartamát, egyes szakértők egyetértenek abban, hogy háromhavonta vagy 40 részciklus után 0-100 ciklust kell végrehajtania – vagyis hagyni kell teljesen lemerülni, mielőtt teljesen újra feltöltődik.

Ez nem az akkumulátor élettartamának növelését szolgálja, hanem a kijelzőn megjelenő leolvasás pontos kalibrálását szolgálja.

3. A Bluetooth/Wi-Fi Direct lemeríti az akkumulátort

A Bluetooth és a Wi-Fi Direct lehetővé teszi hatalmas fájlok vagy egyéb adatok gyors átvitelét eszközről eszközre. Bár vitatkozhatunk, melyik a jobb, az igazság az, hogy mindkettő nagyon hasznos és rendkívül hasonló. De megölik az akkumulátort?

Nem.

A Bluetooth és a Wi-Fi Direct újabb generációi alig vagy egyáltalán nem fogyasztanak energiát használaton kívül. Ha engedélyezel egy másik eszközt, és elkezded a fájlok átvitelét, akkor azok elkezdik fogyasztani az akkumulátort. Addig csak ezek engedélyezése nem okoz észrevehető akkumulátorlemerülést.

4. A telefon éjszakai töltése lemeríti az akkumulátort

Ez egy másik mítosz, amely egykor igaz volt, de az akkumulátor és a töltési technológiák javulásával mára teljesen hamis. A régebbi akkumulátorok nem voltak elég okosak ahhoz, hogy észrevegyék, mikor vannak tele, és a folyamatos túltöltésük csökkentette az akkumulátor élettartamát.

A mai töltési mechanizmusok okosabbak. Amint a telefon teljesen feltöltődött, nem vesz fel áramot. Teljesen elfogadható az okostelefon töltése alvás közben.

5. A Google Play vagy az Apple App Store áruházból letöltött alkalmazások teljesen biztonságosak

Sokan általában félünk az APK telepítőfájlok letöltésétől Androidra, mert nem bízunk a forrásban. Természetesen biztonságosabb, ha egy alkalmazást a Google Play vagy az Apple App Store áruházból töltünk le.

Bár részben igazad van, de az esetek többségében az alkalmazások hivatalos boltokból történő letöltése nem garantálja a biztonságot. Sok alkalmazás csatlakozik az internethez, és kommunikál a szervereivel. Ez azt jelenti, hogy a rosszindulatú programok bármikor elküldhetők telefonodra.

De ne félj! A megbízható fejlesztőktől származó alkalmazások általában biztonságosak, tisztán tartják az alkalmazásaikat. Érdemes azonban óvatosnak lenni az ismeretlen fejlesztőktől származó alkalmazásokkal.

Hagyd figyelmen kívül ezeket a mítoszokat, és élvezd szabadon okostelefonodat!

Ahogy fentebb olvashattad, ezek a mítoszok és tévhitek alaptalanok. Ha hiszel bennük, nem lesz semmi hasznod, csak bosszankodsz rajtuk.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Kevesebb mobilozás – több figyelem!

InfoPont

Zöldebbé válik a mobilvásárlás Magyarországon

Glück Viktória

5+1 tipp: Így vigyázz a telefonodra nyáron!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben