InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

A vasárnapi ebéd: Kacsacomb káposztás gnocchival

Az ünnepek után valahogy veszthetünk energiánkból és ezen az sem segít, hogy bizony január az év legsötétebb hónapja. Szerintünk pont ezért kellenek azok az extra kényeztető falatok, melyek melegséggel töltenek el minket. A következő receptet a Sophie Brasserie chefjének ajánlásával készíthetjük el.

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 1 kg kacsazsír
  • bors
  • 500 g burgonya
  • 150 g liszt
  • 2db tojás sárgája
  • 300 g káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 g cukor
  • köménymag

Elékszítés:

A kacsacombot sózzuk, borsozzuk majd a felolvasztott kacsazsírba tesszük és gyöngyözve forraljuk, mint a húslevest. Kb 4-5 óráig főzzük vagy addig, amíg meg nem puhul a hús. Ezután kiszedjük a zsírból és tálalás előtt már csak a 230 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

Közben a burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és buronyanyomval áttörjük, kihűtjük. Belekeverjük a lisztet, tojást, sót, borsot. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ugyan ilyen vastag csíkokat vágunk belőle. A csíkokat 3-4 cm-es darabokra vágjuk és forrásban lévő vízben kifőzzük. Az olajat beletesszük egy lábasba és a cukrot karamellizáljuk. A káposztát összevágjuk apró kockákra és a karamelizált hagymás cukorra tesszük, ízesítjük köménnyel, sóval, borssal és addig pároljuk, amíg a káposzta még roppan a fogunk alatt. A gnocchit olíva olajon lepirítjuk, majd a káposztával összeforgatjuk és tálaljuk.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben