Gasztro
Szolnoki Nyár 2018
  • 2018. július 10.

Ahogyan azt a múlt havi számban ígértük, három hónapon keresztül kihagyhatatlan szolnoki programokat ajánlunk kedves olvasóinknak. Jelen cikkünkben a legütősebb júliusi programokat vesszük számba.

 

Van az a buli, mely már azonnal hiányzik amint véget ért, és, amit tűkön ülve várunk egész évben.
Aki már egyszer részt vett a Tisza-parti Nyár rendezvényen, s belevetette magát a programok kavalkádjába, biztosan visszatér hozzánk.

Emlékkoncert, gyermekmotoros felvonulás, motoros találkozó, KFT, Madarak koncert, Hangácsi Márton, Inmates és még sokan mások. Mindez csak ízelítő a remek kínálatból, hiszen legendás zenészek, kellemes nyári hangulat, kulturális élmények várnak mindenkit a Hild téren a Tisza-parti Nyár ingyenes koncertjein július 06. és július 07. között, valamint július 14-én.

www.agoraszolnok.hu

 


 

Nemcsak emberek, hanem ízek és tájak is találkoznak egy helyen július 20. és július 21. között az Aba-Novák Agóra előtt a Séf Randevú című gasztrokulturális rendezvényen.

A nyári randevún az érdeklődők nem csupán egy kellemes ebédet vagy egy ízletes vacsorát fogyaszthatnak el, de számos étterem kínálatából is válogathatnak, sőt, a séfek által készített ételkülönlegességeket is megkóstolhatják. A nívós étkek mellé méltó koktélok, pálinkák, borok, kézműves sörök szerepelnek a kínálatban.

www.agoraszolnok.hu

 


 

Mérsékelt fogyasztása kifejezetten egészséges, tele van B-vitaminnal, segít megtartani az időskori szellemi frissességet, megelőzi a csontritkulást, sőt, még tejszaporító is.

Igen, a sörről beszélünk. A habzó ital legkülönlegesebb remekeit kóstolhatják meg, kik július 27. és július 28. között ellátogatnak a Beer Up Sörfesztiválra, ahol olyan remek programokon vehetnek részt többek között, mint a „Pincérfutam”, a „Sörcurling” vagy a „Fúvócsöves habvadászat”.

De ne hagyják gyermekeiket sem a nagyinál, hiszen amíg az ’50-es, ’60-as évek Amerikáját idéző fesztiválon meghódítják a „Sörtények terét”, esetleg a „Steampunk negyedet”, a kicsik önfeledten szórakozhatnak a „Kölyök BEERodalomban”.

www.beerup.hu

 

happy wheels