InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Szerelemmel mártott csokis eprek

Valentin nap… A csokoládé-, üdvözlőlap-, és virágforgalmazók legjobban várt napja az évben február 14.-e és persze nem utolsó sorban a szerelmeseké. Ilyenkor mindenkit elkap, újra a rózsaszín köd majdnem mindenkiben megszólal, azaz idegesítő hang hogy vajon mivel tudnám Ő-t meglepni, aminek még örülne is és ne legyen ebből a napból katasztrófa?

Nos, van, egy jó hírem elfelejtheted azt, hogy azon agyalj’ milyen színű rózsa is a kedvence vagy, hogy fogyózik és a csoki kilőve…’ van egy aranyközépút, ami finom is szép is és hordozza magában azt a pluszt, hogy saját kezűleg csináltad Neki, garantált sikert fog aratni, minden téren, ha érted mire gondolok?! Mindazonáltal 30 perc alatt megvagy vele és csak pár apróság kell hozzá.

Eper csokis/fehér csokis rózsák dobozban

Hozzávalók:

250-350g friss földieper

tábla fehér és tej csokoládé

hurkapálca

éles kés

kis muffin papirformák

bármilyen kis díszes doboz

A csokikat külön külön vízgőz fölött egy keverőtálban fel olvasztom. Ez alatt a epreket megmossuk, leszárítjuk és egy éles késsel rózsát formálunk belőle. Aztán felszúrjuk őket hurkapálcára és meg locsoljuk őket csokival, ha az első ’ csokizás ’ megvolt berakjuk a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen és utána meglocsoljuk a másik csokival is őket. Hagyjuk kidermedni hűtőben, leszedjük a hurkapálcáról őket a kis muffin papírokba tesszük és meglepjük vele a kedvesünket egy szép dobozban tálalva.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben