InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

A sütőtökkrémleves, ha vegán

Sokak kedvence a sütőtök. Mindamellett, hogy nyersen A, C, D vitaminokban, magja pedig omega-3 zsírsavakban is gazdag, kiváló őszi fogásokat készíthetünk belőle. Például ínycsiklandozó vegán krémlevest, aminek a recepjét alább megosztjuk veled.

Vegán sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • egy nagyobbacska sütőtök
  • 1 közepes fej hagyma
  • pár sárgarépa
  • egy kávéskanálnyi garam masala
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • friss gyömbér
  • 2 dl kókusztej
  • 2 dl narancslé
  • 5dl víz

díszítéshez:

  • rózsabors
  • friss mentalavél
  • pirított tökmag

Elkészítés:

A kimagazott sütőtököt nagyobb darabokban a félbevágott sárgarépákkal együtt a sütőtepsibe helyezzük. Garam masalával hintjük meg és olívaolajjal locsoljuk meg (80 fokon, 40 percig sütjük). Közben egy lábasban olívaolajat hevítünk,  belereszeljük a friss gyömbért. A megsült tököket megszabadítjuk a héjjuktól és a répákkal együtt  a lábasba tesszük. Felöntjük kókusztejjel, vízzel, narancslével és botmixerrel pürésítjük. Majd hozzáöntünk a püréhez 5dl vizet, sózzuk, összekeverjük. Tálaláskor sütőtök chipsel, rózsaborssal, pirított tökmaggal és friss mentával díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk az isteni leveshez!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Berkes Gabi, a családi tűzhely őrzője

Bala

Forralt bor receptek

InfoPont

Recept- Sütőtökös muffin

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben