Gasztro
Sercli, avagy irodalmi brunch a Fügekertben
  • 2019. augusztus 23.

Helló augusztus vége, nem búsulunk,

Hanem inkább ünnepeljük a jó időt.
Legalábbis így gondolkodnak a balatoni vendéglátók, akik már most az őszi jóságokon törik a fejüket.
De addig is itt van még a hosszú hétvége, tele Szent György-hegyi programokkal, aztán 24-én Müller Péter Sziámival lecsózunk a Fügekert teraszán.
Gyertek a Balatonra!

SERCLI No1. – irodalmi Brunch a Fügekertben Müller Péter Sziámival – Zánka – augusztus 24.

Egy falat irodalom a Fügekertben
A Fügekertben a sercli nem a vége, hanem az eleje, a veleje mindennek: irodalmi történeteket és falatokat szakajtunk a következő hónapokban, megtámogatjuk finom borokkal, tunkoljuk, ízlelgetjük, és jól kibeszéljük.
A kibeszéléshez és a témához pedig az est házasszonya – nem mellesleg a tulajdonos, Havas Miklós édesanyja – Havas Judit előadóművész, irodalomtörténész mindig hív egy fontos és érdekes vendéget. Ismert költők, írók, művészek bukkannak fel a Fügekert teraszán, akik a mesélés mellett megfőzik kedvenc ételüket is.


SERCLI No. 1. – Augusztus 24. szombat
Vendèg: Müller Péter Sziámi
Költő, zenész, énekes, generációs ikon és polihisztor. Ott volt a Sziget alapításakor, volt a Magyar Állami Operaház stratégiai igazgatója, és játszott a Fügekert tulajdonosával, Havas Mikivel is egy zenekarban – jobban mondva Miki játszott a Sziámiban.

Kedvenc étel: lecsó
Ár: 6390Ft/fô, mely tartalmazza a belépőt
3 fogást és egy pohár habzó bort ajándékba
VERY SUNDAY’s PAP WINES / Szent György-hegy / augusztus 18.
A Szent György-hegy egy különleges hely, különleges emberekkel. Itt található a PAP WINES, Karina Vissanova és Molnár “Papa” Áron varázslatos vega étterme, mely Áron indiai kalandjaiból táplálkozik. Aki járt már a kis teraszon és végignézett egy naplementét, az tudja, hogy ide vissza kell térni. A sok nemzetiséget egyesítő páros, Karina ás Éron egy koppenhágai klubban találkoztak, ahol Áron akkoriban DJ volt. A zenék szeretete és a gyűjtőszenvedély a Szent György-hegyig is követte őket, és bár manapság Áron inkább főz és borászkodik, néha beáll a lemezjátszó mögé.
Most induló Very Sunday’s sorozatuk egy zenei és gasztronómiai utazás lesz, vendég DJ-vel vagy DK-kkel, Áronnal, és vendégséffel a konyhában.
Második alkalom: augusztus 18.
› Vendégchef a konyhában (így Áron is beállhat a DJ pult mögé!) Szilveszter Kriszta ››› Kriszta a Brit Nagykövetség séfje, civilben igazi kísérletező séf , aki szívvel-lélekkel főz. Jó helyen lesz nálunk, a Szent György-hegyen, hiszen a briten kívül a mediterrán, az arab és a távol-keleti konyha áll közel hozzá. Igazi családi főzés lesz, mert Kriszta férje is beáll a konyhába segíteni, míg Áron a DJ pultból küldi majd a finomságokat.
› A lemezeknél:
DJ’s George Mihály (BP)
(Quality music lovers society & Graffiti Kings radio UK)
&
Papa Aron (PAP Wines Szent György-hegy)
ÚJRA! – Medencés augusztus 20. a 2HA-nál / Szent György-hegy
Már már szokássá vált, hogy minden évben augusztus 20-án Török Csaba “bulit szervez”, amolyan barátit, egész naposat, medencéset. Most – regisztráció ellenében – mindenkit vár, aki a 2HA tágabb baráti körébe tartozik. Szakmázás, borok, pezsgők, kilátás, medence, gasztronómia…

››› Szeretettel meghívunk egy a szokásosnál lazább hangulatú délutánra, ahol a jó hagulatot a a táj , a 2HA borok és pezsgők biztosítják, a harapnivalókért gasztroshowman barátok Czinege Tamás, Stoller Márton és Piszkor Norbert ( Füst és Buborék, Gastro-Hack) csapata felel, a DJ pult mögött pedig Papa Áron (PAP wines) és a fellépést ritkán vállaló Pécsi-Szabó Dénes áll.
››› GASZTRO Czinege&Stoller&Piszkor füst és buborék road show-ja. A kenyér ünnepén a helyszínen sütnek kenyeret, hozzá Kinga kamrájából válogatnak finomságokat. / Gastro-Hack, Márton Stoller Piszkor.
››› BOR Török Csaba és a 2HA borai
››› ZENE: The O’Sullivan Three (Ian O’Sullivan), DJ PAPA ÁRON és PÉCSI SZABÓ DÉNES
››› JÓGA: indítsd a napot 11:00-kor a medenceparton egy energizáló deepWORK jógával. Annamari részben kitartott, részben intenzív és dinamikus mozdulatokkal majd alapos nyújtással készül. Jelentkezés: borntobealpha88@gmail.com
Este tüzijáték, napközben beszélgetés és kóstolgatás, reggel jóga, és ki tudja még…
FIGYELJÉTEK AZ ESEMÉNYT!
A részvétel regisztrációhoz kötött, belépő nincs.
REGISZTRÁCIÓ: info@2ha.hu

happy wheels