InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Októberi must have: almás-chilis sütőtökkrémleves

Almás-chilis sütőtökkrémleves

Ha már ősz, akkor krémlevesek, ha pedig október, akkor sütőtök – de nem akármilyen formában! Ez a recept nemcsak egészséges és isteni, de elképesztően jól is mutat majd a vacsoraasztalon és mindenki nagy őszi kedvence lesz, majd meglátod!

Hozzávalók (8 adaghoz):

2.5 kg sütőtök

2 nagyobb vöröshagyma

2 nagyobb alma

10 dkg vaj

5-6 evőkanál méz (vagy más édesítő)

2.5 liter húsleves alaplé

Só, bors, chili, szerecsendió ízlés szerint

1-2 dl kókusztej, ha még jobban meg szeretnéd bolondítani

Elkészítés:

Azért is fogod imádni ezt a levest, mert nem kell sokat robotolnod a konyhában, sőt a tökkel sem kell bíbelődnöd: csak vágd félbe őket és süsd puhára! Közben a felforrósított vajhoz keverd a mézet és karamellizáld össze egy kicsit, majd ezen a keveréken pirítsd meg az aprított hagymát! Öntsd fel az alaplével, aztán keverd hozzá a hámozott, feldarabolt almát, ha pedig kész a sütőtök, annak a kanállal kikapart belsejét is add hozzá – forrald össze, majd botmixerrel csinálj belőle krémlevest és ízesítsd! Ha szeretnél még extravagánsabb végeredményt kapni, bolondítsd meg egy kis kókusztejjel… Isteni lesz! Pirított baconnel, magvakkal vagy kenyérkockával tálald.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Pácolási praktikák húsokhoz, zöldségekhez

Bala

Húsvéti menü kicsit másképp

Zalai Mariann

Ha szeptember, akkor…Mini rácsos almáspite!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben