
2018. október 4.
Almás-chilis sütőtökkrémleves
Ha már ősz, akkor krémlevesek, ha pedig október, akkor sütőtök – de nem akármilyen formában! Ez a recept nemcsak egészséges és isteni, de elképesztően jól is mutat majd a vacsoraasztalon és mindenki nagy őszi kedvence lesz, majd meglátod!
Hozzávalók (8 adaghoz):
2.5 kg sütőtök
2 nagyobb vöröshagyma
2 nagyobb alma
10 dkg vaj
5-6 evőkanál méz (vagy más édesítő)
2.5 liter húsleves alaplé
Só, bors, chili, szerecsendió ízlés szerint
1-2 dl kókusztej, ha még jobban meg szeretnéd bolondítani
Elkészítés:
Azért is fogod imádni ezt a levest, mert nem kell sokat robotolnod a konyhában, sőt a tökkel sem kell bíbelődnöd: csak vágd félbe őket és süsd puhára! Közben a felforrósított vajhoz keverd a mézet és karamellizáld össze egy kicsit, majd ezen a keveréken pirítsd meg az aprított hagymát! Öntsd fel az alaplével, aztán keverd hozzá a hámozott, feldarabolt almát, ha pedig kész a sütőtök, annak a kanállal kikapart belsejét is add hozzá – forrald össze, majd botmixerrel csinálj belőle krémlevest és ízesítsd! Ha szeretnél még extravagánsabb végeredményt kapni, bolondítsd meg egy kis kókusztejjel… Isteni lesz! Pirított baconnel, magvakkal vagy kenyérkockával tálald.