Almás-chilis sütőtökkrémleves
Ha már ősz, akkor krémlevesek, ha pedig október, akkor sütőtök – de nem akármilyen formában! Ez a recept nemcsak egészséges és isteni, de elképesztően jól is mutat majd a vacsoraasztalon és mindenki nagy őszi kedvence lesz, majd meglátod!
Hozzávalók (8 adaghoz):
2.5 kg sütőtök
2 nagyobb vöröshagyma
2 nagyobb alma
10 dkg vaj
5-6 evőkanál méz (vagy más édesítő)
2.5 liter húsleves alaplé
Só, bors, chili, szerecsendió ízlés szerint
1-2 dl kókusztej, ha még jobban meg szeretnéd bolondítani
Elkészítés:
Azért is fogod imádni ezt a levest, mert nem kell sokat robotolnod a konyhában, sőt a tökkel sem kell bíbelődnöd: csak vágd félbe őket és süsd puhára! Közben a felforrósított vajhoz keverd a mézet és karamellizáld össze egy kicsit, majd ezen a keveréken pirítsd meg az aprított hagymát! Öntsd fel az alaplével, aztán keverd hozzá a hámozott, feldarabolt almát, ha pedig kész a sütőtök, annak a kanállal kikapart belsejét is add hozzá – forrald össze, majd botmixerrel csinálj belőle krémlevest és ízesítsd! Ha szeretnél még extravagánsabb végeredményt kapni, bolondítsd meg egy kis kókusztejjel… Isteni lesz! Pirított baconnel, magvakkal vagy kenyérkockával tálald.
Olvass bele legújabb magazinunkba!