InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Recept: Almás-banános Szamósza

Hozzávalók:

10 darabhoz

10 dkg olvasztott vaj

vagy 0,5 dl kókuszolaj

30 dkg liszt

1 csipet só

150 ml hideg víz

6 db közepes alma

1 keményebb banán

1 kávéskanál őrölt fahéj

½ csomag vaníliás cukor

5 ek cukor

ghí vagy olaj a sütéshez

2 ek porcukor


Elkészítés:

(Elkészítési idő: 60 perc)

A vaj vagy kókuszolaj felét elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a sót, és apránként hozzáöntjük a hideg vizet. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Nedves ruhával letakarva fél óráig pihentetjük. Ez alatt az almákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és a vaj másik felén 5 percig pároljuk. Belerakjuk a főszereket és a cukrot. Lassú tűzön addig folytatjuk a főzést, míg a massza száraz nem lesz. Tányéron kihűtjük és ekkor adjuk hozzá az összetört banánt. A tésztát újból átgyúrjuk, és tíz részre osztjuk. Egyenként vastagabb le énykéket nyújtunk belőlük.

A közepükre 1-1 evőkanál tölteléket teszünk, félbehajtjuk őket, és a szélüket összenyomjuk. A szamószát a bal kezünkbe vesszük, a jobbal pedig “fonjuk”, teke jük és összenyomjuk a szélét. Ez a fonás egy olyan stabil visszahajtást jelent, amely révén a töltelék a sütés közben sem tud kifolyni a tésztából. Közepesen meleg olajban aranybarnára sütjük, és meghintjük porcukorral. Sütőben is el lehet készíteni, ilyenkor a tésztába érdemes még 1 evőkanál felmelegített vajat vagy olajat tenni, hogy ne legyen száraz a süteményünk.


Krisna-tudatú Hívők Közössége

A Lélek Palotája

1039 Budapest, Lehel utca 15-17.

www.krisna.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Farsangi hagyományok

Bala

Keresik a magyarok kedvenc házi süteményeit

Glück Viktória

A tökéletes házi JegesTea 5 lépéses titka

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben