Szórakozó
Random Trip 10. Jubileumi Koncert
  • 2019. június 5.

A zenei szabadság legnépszerűbb játszóterét, a határtalan jammelés és a minőségi zene legnagyobb olvasztótégelyét egy évtizede indította útjára Delov Jávor és DJ Q-Cee. A fesztiválszezon felütéseként ez lesz az egyik legizgalmasabb és program, hiszen 3 generációt is megérint. Már este hattól indul a buli; egy kisebb színpadon open mic jelleggel adogatják majd egymásnak a mikrofont és a hangszereket a Random zenészek.

Tízéves születésnapját ünnepli június 6-án a Budapest Parkban a Random Trip. A legkülönbözőbb műfajok előadói lépnek színpadra és improvizálnak közösen, a hazai élvonal képviselői – többek között Sena, Tátrai Tibor, Vitáris Iván, Saiid, MC Kemon stb. –  mellett olyan világhírű produkciók énekesei, mint a Basement Jaxx vagy a Sigma, de (könnyű) zenetörténelmi pillanatként könyvelhetjük el előre azt is, hogy Delov Jávor, a csapat művészeti vezetője néhány dal erejéig nem másnak adja át a stafétát a dobfelszerelés mögött, mint Derrick McKenzie-nek, a Jamiroquai világhírű dobosának.

„Az első fellépésünkkor, 2009.01.27-én, összesen egyetlen ember állt érdeklődve a színpad előtt.” – kezdte visszaemlékezését a csapat vezetője, Delov Jávor. “Aztán az este végére kb. 10 embert sikerült megbabonáznunk, akiknek a fele már a következő koncertünkre is eljött, és annak a koncertnek a végére már összesen 25-en/30-an voltunk. Pár év leforgása alatt tulajdonképpen hétről hétre sikerült megdupláznunk azon emberek számát, akik nemcsak úgy beestek a koncertünkre, hanem direkt miattunk, az improvizációért, a spontán örömzenélésért, a szabad és felhőtlen zenei rögtönzésért jöttek el. Megfogalmazhatatlan boldogságot érzünk, hiszen a kezdetekkor álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 10 éves jubileumot fogunk ünnepelni a Budapest Parkban. Rengeteg koncert, utazás, élmény van mögöttünk, amiket közösen éltünk át. Ünnepeljük együtt kerek egy hónap múlva, hogy veletek, a közönségünkkel és a rengeteg zenésszel közösségé, családdá formálódtunk. Nyitott szívvel várunk mindenkit június 6-án.”

happy wheels