Utazó
Programturizmus
  • 2019. december 10.

Vörsi Betlehem
DEC. 1 – FEB. 2.

Közép-Európa ma legnagyobb betleheme. Idén először adventi vásárral és kültéri betlehemmel is kiegészül a Vörsi Betlehem. Vörs faluja és a Szent Márton Püspök Templom beltéri betleheme mára igazi kuriózum lett. Közép-Európa legnagyobb betlehemét az adventi időszakban nem csak szerte Magyarországról látogatják, hanem sokan külföldről érkeznek megcsodálni azt. Idén 71. alkalommal állítja fel a falu apraja-nagyja a világ legnagyobb, templombelsőben megcsodálható betlehemét. Újdonság, hogy ebben az évben először adventi vásárt is szerveznek a falubeliek, hogy meghitt hangulatot, étkezési és pihenési lehetőséget teremtsenek a falut és a betlehemet megtekinteni vágyó utazóknak. Várunk szeretettel Mindenkit!


Kecskeméti Téli Fesztivál
DEC. 1 – JAN. 1.

Gyertyagyújtás, karácsonyváró műsorok az egész családnak, ünnepi események az adventi időszakban Kecskeméten a város történelmi főterén. Kézműves ajándék vásár, forralt bor, citromos tea, illatos kürtőskalács, mézeskalács figurák, ovális jégpálya a karácsonyi fényekbe öltözött főtéren egy hónapon keresztül. Szilveszterkor tűzijáték és koncert, jókedv és újévi fogalmak köszöntik az új évet. Luca Napja és boszorkány péntek 13 – táncos felvonulás, bábtáncoltató betlehemes játék, adventi koncertek, adventi gyertyagyújtás, szilveszteri bolondozás, és még sok érdekes program egész decemberben! Látogasson el Kecskemétre és élvezze az adventi időszak békés ünnepélyességét.


Made in Pécs
JAN. 4-5.

2020. január első hétvégéjén újra megrendezzük a Made in Pécs Fesztivált, a pécsi zenekarok fesztiválját. A fesztivál célja, hogy műfajtól függetlenül, professzionális körülmények között bemutatkozási lehetőséget biztosítson Pécs összes zenekarának. Liverpool és Bécs után ezúttal Erdély zenekarai közül látunk vendégül néhányat. Extra újdonságként a külföldi vendégek mellett ezután minden évben egy hazai várost is meghívunk, hogy fesztiválozzon velünk. Első alkalommal Veszprém, 2023 Európa Kulturális Fővárosa érkezik.


Hófesztivál Mátraszentistván Családi Sínapok
JAN. 23-25.

A mátraszentistváni Sípark 9. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb, sípályán lévő havas fesztiválját! A Hófesztivál nem más, mint a hó és a téli sportok ünnepe, színes sport programokkal, koncertekkel és egy látványos pirotechnikai elemekkel és tűzijátékkal díszített záró show műsorral. A Hófesztivál egy kiváló hosszú hétvégi program mind a családok, mind a fiatalok részére! Színes programok várják a hóimádó kicsiket, nagyokat, családokat, bulizós fiatalokat! Különleges és egyedülálló téli műsorok, koncertek és egy fergeteges show is biztosítja a hangulatot!


Etyeki Téli Piknik
JAN. 18.

Etyek vibráló hangulata minden évszakban ezrével vonzza a látogatókat nem csak a fővárosból. Hiszen megéri Etyekre jönni, a négyévszakos Piknik mindig tartogat szezonális élményt. Dallamok, ízek, illatok – ez az Etyeki Piknik! A szervezők új arculattal de a régi vendégszeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, hogy megízlelhessék a helyi ételeket, italokat és szórakozhassanak! A Téli Pikniken tüzes és gőzölgő italokkal, toros ételekkel és igazi mulatsággal várunk! Disznóvágás, borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves vásár, forraltbor-főző verseny és számos érdekesség az ünnepek előtt! Kóstolj bele a vidék ízébe! A buszok Kelenföldről indulnak, és Te mikor?


Jász Kolbásztöltő Fesztivál
Jászberény
JAN. 25.

Aki szereti a különféle húsételeket, kiváltképp a finom kolbászt annak nem kérdés, hogy ott a helye ezen az eseményen. Természetesen a finom kolbász mellé pálinka is dukál majd. Az esemény nem titkolt célja egy jó hangulatú rendezvény keretein belül a kolbász készítésének bemutatása, valamint a fogyasztásához köthető hagyományok megőrzése, továbbadása. Az eseményen a vidéki élethez köthető tradíciókat is megismerhetik a látogatók. Azok, akik kedvet kapnak a versengéshez szakmai zsűri előtt bizonyíthatják, miért páratlan az általuk készített kolbász a vidéken. Az eseményre nagy szeretettel várnak a rendezők baráti társaságokat, valamint családokat egyaránt.

happy wheels