InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Palacsintázás, nem csak hétvégi ejtőzésként

Egyszerű, gyors és könnyen variálható. Nagyjából így lehetne jellemezni a világ egyik legnépszerűbb desszertjét, a palacsintát. Van abban valami fantasztikus érzés, amikor saját kényünk kedvünk szerint alakíthatunk egy alapreceptet, hiszen így a végeredmény nagyrészt a mi kreativitásunkat tükrözi. Manapság nem csupán az oly divatos egészséges étkezési trendeknek köszönhetően, hanem a megfelelő hozzávalók hosszútávon megvalósuló élettani hatásainak is betudható az, hogy konyhánkban hanyagoljuk az ipari és kémiai úton előállított összetevők használatát. Az itt látható recept garantáltan cukor és gluténmentes, tápláló és ízében sem marad le hagyományos társától.

Zabpalacsinta (2-3 fő részére)

  • 3db L-es tojás
  • 15 g stevia (kísérletezhetünk mézzel, eritrittel is)
  • 20 dkg zabliszt
  • 0,5 l ásványvíz vagy kókusztej
  • 1 csipet himalája só
  • olívaolaj/kókuszolaj/teavaj a sütéshez

A tojásokat először egy nagyobb tálban felütjük és akár kézzel habosra verjük. Ezután jöhetnek a természetes édesítőszerek (mi itt mézet és steviát használtunk olyan 40-60 arányban), majd a zablisztet is beleforgatjuk a nedves hozzávalók egyvelegébe. Ez esetben mi 0,5 l szódát használtunk, melyet a masszához adagolunk folyamatos kevergetés közben. 10 percet hagyjuk állni a hűtőben, majd süthetjük is: ne feledjük, hogy minél vékonyabb tésztaréteget képezzünk, és lassú tűzön, de felhevített serpenyőben süssük ki a kör alakú csodákat!

A toppingolást nem bonyolítottuk túl: diabetikus csokoládét olvasztottunk és a mostani slágerrel, őszibarackkal bolondítottuk meg! Persze mindenki úgy készíti el a tölteléket, ahogyan azt a legjobban szereti, de erőteljesen ajánlott így nyáron az édes tölteléket valamilyen gyümölcsdarabokkal, vagy azokból készült öntettel feldobni.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

5 híres magyar nevét viselő étel legendája

Bala

Recept- Sütőtök krém

Zalai Mariann

Gourmet fesztivál – A gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben