Gasztro
Október 1. – A Kávé Világnapja
  • 2019. szeptember 27.

  1. október 1-jén kedden a Kávé Világnapján a Julius Meinl jóvoltából, egy teljes napig minden vers (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik a kampányhoz csatlakozott éttermekben és kávézókban. A felhívásunk lényege: „Találkozz barátoddal személyesen, rendelj két kávét, írjatok egy verset, és cserébe barátod kávéját mi álljuk.” Hisz a valódi emberi kapcsolatok mindennél többet érnek.

 

Hogy mit kell tenned?

Saját ihletésű sorok vagy egy vers a kedvenc költődtől, hogy mit is jelent számotokra a barátság? Mi mindkettőt nagyra értékeljük: Írjatok egy verset, rendeljetek mindketten egy kávét, és az egyikre a vendégeink vagytok! Ne felejtsetek el közös versetekről egy fotót készíteni, majd feltölteni az Instagramra. Használjátok a #MeetwithaPoem hashtaget.

A világszerte jól ismert énekes Tom Odell, 3 kiadott stúdió album tulajdonosa, valamint számos filmzene és Tv show zeneszerzője együttműködő és támogató partnerünk ebben a kampányban is.

 

A globális és rendhagyó kezdeményezés mögött, a Julius Meinl, mint a bécsi kávépörkölő és a bécsi kávéházi kultúra nemzetközi nagykövete áll. Hagyományainak megfelelően a céget erős kötelékek fűzik a költészethez, hiszen a bécsi kávéházi kultúra nem csupán egy sajátos életmódot jelent, hanem a művészekre és írókra gyakorolt inspiráló hatása is közismert. Idén második alkalommal csatlakozott Magyarország is a felhíváshoz 27 helyszínnel országszerte, köztük több nagy múltú kávéház és cukrászda is. A kezdeményezésről Takács Pétert, a Julius Meinl magyarországi ügyvezetőjét kérdeztük.

Mi pontosan e nagyszerű kezdeményezés célja?

Elsősorban az, hogy minél több ember számára eljuttassuk azt az üzenetet, hogy a valódi emberi kapcsolatok mindennél többet érnek. Manapság, már nagyon sokan a közösségi média oldalak megszállottjai, az emberi kapcsolatokat pedig elsősorban üzenetekben, chaten ápoljuk. Fontos, hogy a mai felgyorsult világban, is időt szánjunk barátainkra, és ápoljuk a személyes kapcsolatokat. A Kávé Világnapján arra buzdítjuk a kávészerető közönséget partnereinkkel, hogy találkozzanak ismerőseikkel, barátaikkal személyesen, és egy finom kávé mellett osszák meg velünk kedvenc idézetüket, vagy gondolataikat. Mindezért cserébe egyikőjük kávéját mi álljuk. 

Mit lehet tudni a felhíváshoz csatlakozott helyszínekről?

Idén, 27 Julius Meinl kávét forgalmazó helyszín csatlakozott felhívásunkhoz országszerte, köztük több nagy múltú kávéházzal és cukrászdával, aminek nagyon örülünk, sőt bízom abban, hogy az évek alatt ez a szám akár több száz is lehet. Amiben csak lehet, igyekszünk a helyszínek segítségére lenni, melyben az egyik legfontosabb, hogy természetesen a kávét az eseményhez a Julius Meinl biztosítja. 

 

Mit kell tennie annak, aki 2019. október 1-én verssel vagy idézettel szeretne fizetni egy kávéért?

Elsőként találja meg a hozzá legközelebb eső helyszínt, mely csatlakozott a felhíváshoz. A Meet With a Poem kampányban való részvételt az éttermek és kávézók ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik. Ezután nem kell mást tennie, mint találkozni baráttal, ismerőssel, rokonnal személyesen, rendelni két kávét, írni egy verset, és cserébe az egyik kávét mi álljuk

A “Meet With a Poem”’ nemzetközi felhívás részleteit keresd a www.meinlcoffee.com weboldalon vagy az asztalokon kihelyezett cédulatartó dobozokon. A promóció kizárólag 2019. október 1-én érvényes. 

Eseményről bővebb információ:

Facebook:www.facebook.com/juliusmeinlhungary, https://www.facebook.com/events/402864630414970/ 

Web:www.meinlcoffee.com 

RÉSZTVEVŐ HELYSZÍNEK

BUDAPEST

Akvárium: 1051 Budapest, Erzsébet tér 12. 

Cziniel Cukrászda és Kávéház: 1033 Budapest, Nánási út 55.

Dunapark Kávéház: 1137 Budapest, Pozsonyi út 38.

Jókenyér: 1127 Budapest, Istenhegyi út 24.

Ötkert: 1051 Budapest, Zrínyi utca 4.

Rustico étterem 1056 Budapest , Váci utca 71.

Szabadság Bisztró: 1054 Budapest, Aulich u. 8.

T.G.I. Fridays Étterem: 1062 Budapest, Oktogon tér 3.

T.G.I. Fridays Étterem: 1062 Budapest, Váci út 1./Westend City Center

Trabant bisztró: 1051 Budapest, Október 6. utca 16-18.

Up&Down étterem: 1057 Budapest, Fővám tér 1.

UP Újpesti Rendezvénytér: 1042 Budapest, Szent István tér 13-14., Újpestio piac 2. emelet

Vian Café Bisztró Bazilika: 1051 Budapest, HERCEGPRÍMÁS UTCA 15.

Vian Café Gozsdu Udvar: 1061 Budapest, KIRÁLY UTCA. 13/C

Vian Café Liszt Ferenc tér: 1061 Budapest, LISZT FERENC TÉR 9.

 

BUDAKESZI

Jókenyér: 2094 Budakeszi, Fő út 136.

 

DUNAFÖLDVÁR

Marcipán Cukrászda: 7020 Dunaföldvár , Béke tér 3.

 

ESZTERGOM

Sun Café: 2500 Esztergom, Dobogókői út, Top Shop 1. emelet

 

GYÖNGYÖS

Lipóti Pékség: 3200 Gyöngyös, Fő tér 10.

 

KISKUNFÉLEGYHÁZA

Club Silver: 6100 Kiskunfélegyháza, Daru u. 1.

 

MIKÓHÁZA

Malomtanya: 3989 Mikóháza, Gábor Áron utca utca 2.

 

MOSONMAGYARÓVÁR

Monarchia Kávéház: 9200 Mosonmagyaróvár, Jókai utca 8.

 

NAGYKOVÁCSI

Jókenyér: 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 69

 

NAGYKŐRÖS

Finucci Pizzeria és Caffee: 2750 Nagykőrös, Széchenyi tér 1.

 

PÉCS

Glasgow Pub: 7621 Pécs, Majorossy u. 1.

 

PILISSZENTIVÁN

Jókenyér: 2084 Pilisszentiván, Erzsébet Ipari park 4

 

SZARVAS

Turul Café: 5540 Szarvas, Budai Nagy Antalút 4.

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A JULIUS MEINL INSPIRÁLÓ VILÁGA

 

A költészet a bécsi kávéházi kultúra lényege

A Julius Meinl bécsi családi vállalkozás története szorosan összekapcsolódik a bécsi kávéházi kultúrával immár több mint 150 éve. A vállalat, több mint 70 országban a kávéházi kultúra nagykövete, így felmerül a kérdés, hogy vajon miért rajonganak ennyire az emberek ezért a légkörért?  Mit keresnek és találnak meg az emberek a bécsi kávéházak hangulatában? Nos, a válasz igen egyszerű: a sajátos kultúra, a különleges bécsi pörkölt kávéfajták, a kávé felszolgálásának módja, valamint önmagában az ihletet adó légkör. Mindez nem csupán a bécsi kávéházi írók és költők munkáiban köszön vissza, hanem a mai napig az inspiráció forrását jelenti a művészek, költők és kreatív emberek számára világszerte. Néhányunknak talán nem kell sok, hogy utat engedjünk az inspirációinknak, míg másoknak esetleg erősebb hatásokra van szükségük, a gondolatok szabad áramlásához pedig minden korty Julius Meinl kávé hozzájárul.

 

A Julius Meinl 1862 óta inspirál

 „Számunkra a bécsi kávéházi kultúra lelke az inspiráció. Lényegét jelenti a költészet. Egy sajátos filozófiáról van szó, mely szerint tudatosan kell kihasználnunk az időt, élveznünk a pillanatot és befogadnunk az ihletet éppúgy, ahogy a bécsi kávéházak irodalmárai tették. Ez pedig nem csak Bécsre igaz. A gyors tempójú kultúrákra is vonatkozik. Legyen szó, Sanghajról, Dubairól, Londonról vagy Chicagóról, az emberek mindenhol keresik a lelassult pillanatokat, amelyek később az inspiráció forrásai lesznek. Ebben az értelemben aktívan szeretnénk arra ösztönözni az embereket minden kontinensen, hogy több költészetet csempésszenek a világunkba, és ezzel tegyék jobb hellyé.” – nyilatkozta Marcel Löffler, a Julius Meinl Industry Holding elnök-vezérigazgatója.

 

Carina Leb, a Julius Meinl Industry Holding nemzetközi marketing igazgatója szerint „A költészet életre keltése jelenti a Julius Meinl vízióját. Az emberek motiválása világszerte, kreativitásuk feltárása és valóra váltása rendkívül ambiciózus cél. 

 

Julius Meinl inspiráló világa

A Julius Meinl naponta 5 millió, évente pedig közel kétmilliárd ember csésze kávéjáról gondoskodik világszerte. Közel 150 év tapasztalattal és hagyománnyal a hátuk mögött, üzleti tevékenységük legfontosabb ágazatát a prémium kávé és a tea jelenti. Márkaépítésük fő területe a szálloda-és vendéglátóipar. Az osztrák családi vállalatot 1862-ben alapították. Semmi máshoz nem hasonlítható módon a cég a bécsi kávéházi kultúrát szimbolizálja, amelynek nagykövete Julius Meinl. 70 országban 40 000 gasztronómiai és üzleti vásárló számít a Julius Meinl kávéra. Az osztrák gasztronómiában a hagyományosan pörkölt kávé első helye vitathatatlan. Ennek következtében a vállalat a klasszikus pörkölésre, a prémium minőségre és az átfogó ügyfélszolgálatra támaszkodik. A siker kulcsa ez, amely az alapító, Julius Meinl I. receptjét követi. Ő volt az, aki az elsők között, kifejlesztette az ipari kávébab pörkölési módszert, több mint 150 évvel ezelőtt, és akit ma a bécsi kávéházi kultúra egyik atyjaként tisztelünk.

 

Adatok és tények a Julius Meinl cégcsoportról:

  • 700 alkalmazott világszerte
  • A világon több mint 70 országban forgalmazzák, és több mint 40 országban szerepel a 3 vezető prémium kávémárka között
  • Mintegy 40 000 üzleti partnernél megtalálható világszerte
  • Gyártási helyszínek Bécsben (Ausztria) és Vicenzában (Olaszország)
happy wheels