Gasztro
Nagy Fa-tál Konyhája: Az újjáéledt magyarság érzet gasztro királya
  • 2017. október 14.

Kézzel festett kredenc, a híres Erős Pista arcával nyomott fűszeres bödönök, faszenes látványkonyha, muskátlik és persze az elmaradhatatlan kockás terítő… Ez vár arra, aki egy autentikus, magyaros este reményében ellátogat a Váci utcáról nyíló magyaros étterembe.

Amint áthaladunk a hangulatos teraszon, s belépünk az étterem letisztult, tágas terébe, különös érzés fog el bennünket: ritkán találhatunk ennyire otthonos, mégis elegáns helyet a belváros szívében. További jó pont, hogy a tradicionálisan magyaros fogásokra hajazó étterem ugyan minden részletében hűen tükrözi a folklór hangulatot, dizájn értelemben mégsem túlcifrázott.

Bőségtál felett veled lenni, tudom, szép volna, kedvesem…

Legyen szó egy kétszemélyes, romantikus vacsoráról, barátainkkal való mulatozásról, esetleg nagyobb összejövetelek, rendezvények lebonyolításáról, a Nagy Fa-Tálra biztosan számíthatunk. Ennek bizonyítékaként pedig a minden este fellépő cigányzenekar nótáinak elhúzása, az öt nyelven beszélő étlap és a megszámlálhatatlan, az autentikus magyar konyha kedvelői által dicsőített fogások (túrós csusza, csirkepaprikás, halászlé, gulyásleves…) mellett többszemélyes bőségtálakat is fogyaszthatunk! Ottjártunkkor megbizonyosodhattunk arról, hogy még mindig imádjuk a faszenes grillhúsokat, minőség alapanyagokból készült ételeket, és a hozzárendelt hatalmas fatálon, gyönyörűen elrendezett köreteket. Külön hozzáadott az élményhez, hogy amint a mennyei grillkolbászokat, csülköt, a hamuban sült burgonyát, uborkasalátát, vagy éppen szárnyas húsokat fogyasztottuk, figyelmes és rendkívül barátságos kiszolgálásban volt részünk. Miután gyermekkorunk íz élményeit kellőképpen felidéztük és kiélveztük, ideje volt valamivel szomjunkat is oltanunk. Az étteremről ezek után már nem csupán ételek, vendéglátás és hangulat szempontjából mondhatunk jókat: a legfinomabb magyar borokat és pálinkákat vették ki nekünk a favitrinekből, s töltötték bele poharainkba.

Olyan hangulati elemekkel tarkított délutánt töltöttünk el a Nagy Fa-Tálban, amire már rég nem volt példa. A kiszolgálásban megtapasztalt nagyfokú törődés, az ételek ízvilága, tálalása és nem utolsó sorban a nyugodt környezet után még sokáig fogunk áhítozni a hétköznapokban. Egy valamit pontosan ezért megfogadtunk: ide még biztosan visszatérünk.

Nagy Fa-Tál Konyhája

1052 Budapest, Kígyó u. 6.

+36 1 787 8736

www.nagyfatalkonyhaja.hu

happy wheels