Kult
A legnépszerűbb operadallamok hangversenye a Honvéd Férfikarral
  • 2018. november 6.

A Honvéd Férfikar gazdag opera-repertoárjának legismertebb dallamaiból állította össze november 27-i gálahangversenyét a „Mi Operáink” címmel. A Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében 19 órai kezdettel felcsendülnek Erkel Ferenc Bánk bánjának és Hunyadi Lászlójának legismertebb részletei, a „Hazám, hazám” és a „Meghalt a cselszövő” csakúgy, mint Kodály Zoltán híres „Toborzója” a Háry Jánosból.

A Honvéd Férfikar az elmúlt években több mint egy tucat operában működött közre a Magyar Állami Operaházban és külföldi operaszínpadokon. Műsorukon szerepelnek Rossini: Olasz nő Algírban, Bizet: Carmen, Weber: A bűvös vadásza mellett Wagner, Donizetti, Honegger és Goldmark operái éppúgy, mint Szörényi István, a király c. rockoperája.

A közkedvelt operaslágerek különleges élvezetet nyújtanak a férfikar erőtől duzzadó és zeneileg plasztikusan megformált előadásában, ezért is rendkívül népszerű a Honvéd Férfikar operagála hangversenye, amely 2018. november 27-én 19 órakor kezdődik az MTA Dísztermében. Vezényel: Strausz Kálmán és Riederauer Richárd.

happy wheels