InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Könnyed mandulás-szilvás pite

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

30 dkg finomliszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 db tojás

A töltelékhez

50 dkg szilva

1 kávéskanál fahéj

3 ek. nádcukor

5 dkg darált mandula

10 dkg mandulapehely

 

elkészítés

A tészta elkészítéséhez elmorzsoljuk a lisztet az apró darabokra vágott, hideg vajjal.

Hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, majd összekeverjük a tésztát.

Miután a tészta összeállt, fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük 30 percig.

Fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett felületen a piteformánknak megfelelő nagyságúra nyújtjuk. (Ha nagyon szakadna a tészta, akkor gyúrjuk át még egyszer)

Az megfelelő méretre kinyújtott tésztát beletesszük a piteformába, elegyengetjük benne, és a felesleget levágjuk.

Piténk méretéhez igazítva sütőpapírt vágunk, ráfektetjük azt a tésztára, és kerámia sütőbabbal megtöltjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük a tésztát.

Közben a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, majd a megtisztított gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

A sütési idő letelte után kivesszük a pitét, eltávolítjuk a papírt és a gyöngyöket, majd megszórjuk a pite alját a darált mandulával (hogy felszívja a szilva levét). Ezután töltelék gyanánt belekanalazzuk a cukrozott szilvát.

A pitét további 25 percig sütjük, amíg a szilva meg nem puhul.

A pitét pirított mandulapehellyel tálaljuk.

 

Eredeti recept:

www.nosalty.hu

 

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Nyári desszert másként- Epres-pisztáciás tiramisu

Zalai Mariann

Húsvéti kedvencünk a Répatorta

Bala

Recept- Sütőtökös muffin

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben