Utazó
Kisváros a nagyvárosban
  • 2017. október 5.

Budafok Pincejárat

2017.október.7.

Talán sokan nem is tudják, hogy Budapest egyik kerülete, a „Kisváros a nagyvárosban” szlogennel is ismert Budafok mennyi csodát, látványosságot rejt, pedig neves pezsgőkészítő cégek, mint a Törley és a Garamvári, vagy borászatok mint a Lics Pincészet működnek itt. A hatalmas, látványos pincék nemcsak borászatoknak, hanem vendéglátóhelyeknek, látványos kiállításoknak is otthont adnak.

Az idei évben először, minden hónap első szombatján indul útjának a Budafoki Pincejárat, melynek célja, hogy könnyedén megközelíthetővé tegye a varázslatos budafoki pincevilágot.

A Budafoki Pincejárattal ezer forintos jegyárért egész nap használható az óránként forduló busz, mely Budafokon több helyszínen áll meg.A járat következő dátuma 2017.október 7., amikor megcsodálhatjuk a Garamvári Szőlőbirtok pincerendszerét és pezsgőkészletét is.A budafoki pincerendszer önmagában is különlegességnek számító látnivaló. Ennek egyik fontos állomása, a Sörház utcában, a Garamvári Szőlőbirtok Pincészete, mely a 19.század legrégibbi és egyik leghíresebb magyar pezsgőpincészete. Az 5000 m2 es pince rendszerben traditionális technológiával születnek a garamvári pezsgők és a pince csendjében érlelődnek már 20 éve a Garamvári pezsgők különleges tételei.

Ha valaki nem tud részt venni az októberi Pincejáraton, akkor a novemberi járatról nem érdemes lemaradnia!

 www.pincejárat.hu

 

happy wheels