Életmód
Kaptár – Szabadság, utazás, munka…
  • 2019. szeptember 3.

Jöhet egy kis utazós, dolce vitás, produktív munkavégzős koktél? Jöhet! Kéri egyre több és több munkavállaló, vállalkozó ezt a népszerű üdítőt!
Gombamód szaporodnak a távmunkát támogató cégek, így már nem elérhetetlen álom digitális nomádként bejárni a világot anélkül, hogy munkahelyet kellene váltani. Sőt, lehet, hogy már nálatok is bevezették, csak még nem szólt neked a HR-es. 🙂
Szeretnék veletek megosztani néhány hasznos utazós mindset tippet, ami segíthet az elindulásban és az úton maradásban is.

Minimalizmus
Ha folyamatosan utazol, minimalizálni kell a tárgyaid számát egy lakásnyi mennyiségről a hátizsáknyira. Ez csak úgy megy, ha egyrészt csak akkor veszel valamiből újat, ha valóban szükséged van rá, másrészt átnézed a meglévő tárgyaid, olyan szemmel, hogy az adott ruha, kacat vagy kislábas tényleg boldoggá tesz-e? Használtad az elmúlt év során? Ha nem, akkor esélyes, hogy ebben az évben sem fogod. A következő kérdés, hogy kidobandó, elajándékozandó vagy eladandó? Az utazás előtt eladott, számodra haszontalan tárgyakból meg lehet keresni akár a repjegyed árát egészen Thaiföldig! Ha az utazás közben vásárolnál ruhát, szuvenírt, ne feledd, hogy az azt is jelenti, hogy valamit el kell engedned a táskádból. Érdemes csak olyan dolgokat vásárolni, amik nem foglalnak helyet, például egy thai papaya saláta és pad thai-főző tanfolyam?

Ép test, ép ész
Az indulás utáni első héten az egyik legnagyobb kihívás lesz, hogy hozzászokj a szállásod matracához, ami vagy túl kemény vagy túl puha, de biztosan messze áll az otthoni megszokott, ideális keménységű ágyadtól. Ha nem szeretnél hátfájással dolgozni minden nap, akkor érdemes beiktatni legalább 15 perces reggeli mozgást, hogy megalapozd a napod. A reggeli sport élénkít és segít a fókuszált munkában is. #flow

-Kecskés D. Ágnes-

Folyt. köv…
happy wheels