Életmód
A Kaptár segítségével bevezetünk a közösségi iroda varázsába
  • 2018. december 6.

Csatlakozás utáni további lépések: legyél figyelmes!

Sokat elárul valakiről, hogy hogyan választja meg a helyét a térben. Például: ha arccal a nyitott tér felé ül, az azt fogja jelenteni, hogy kész új kapcsolatok kialakítására, beszélgetni másokkal; ha azonban háttal ül valaki a térnek, a legfontosabb központi helyeknek, akkor az illető inkább a munkára szeretne fókuszálni, az időt produktívan szeretné eltölteni. Ha beszélgetni szeretnél, új emberekkel megismerkedni, akkor mindenképp kerüld a fülhallgató és a fejhallgató használatát, ne zárd ki a környezetet!

Hogyan alakíts ki új kapcsolatokat?

Mindenképpen érdemes felvenned a kapcsolatot a közösségi vezetőkkel, a host-okkal, hiszen ők mindenben a segítségedre lesznek. Ők mindenről tudnak tájékoztatni, és nagyon jól ismerik az iroda közösségét is. Arra is megkérheted őket, hogy ajánljanak neked olyan embereket, akikkel érdemes lenne megismerkedned, aki segíthet neked eligazodni a városban (ha új vagy ott), aki bevezethet a helyi kultúrába, vagy esetleg hasonló szakterületen dolgozik, mint Te, és talán még segíthet munkával kapcsolatos kérdésekben is.

Jó ötlet lehet bemutatkozni különböző platformokon: új kapcsolatokat építhetsz ki networkölhetsz, nem csak szemtől szemben. Mi, a KAPTÁRban a weboldalunkon és hírlevelünkön kívül lehetőséget biztosítunk újonnan érkező tagjainknak, KAPTÁRarcainknak, hogy bemutatkozzanak, de létrehoztunk egy közösségi facebook csoportot is, ahol mindenki megismerkedhet egy kicsit a közösségünkkel. Ha személyes hangú bejegyzéseiddel fordulsz a közösség felé, nagyobb eséllyel találsz olyan embereket, akik készen állnak arra, hogy segítsenek neked.

Egy dolgot ne felejts el: ha látsz valakit, akit érdekesnek találsz, mutatkozz be! Elvégre soha

nem tudhatod, hogy milyen hatást fog az az egy ember gyakorolni az életedre!

Dióhéjban

Egy új környezet részévé válása nagy előnyökkel jár: a kapcsolati hálózatod kiépítésétől kezdve az inspirációszerzésig mindent megtapasztalhatsz, és biztosan élvezetes lesz a coworking irodában eltöltött időd! A legfontosabb feladat azonban eldöntened azt, hogy milyen szerepet szeretnél betölteni a közösségben: szeretnél minél több emberrel megismerkedni, és a kapcsolatok kiépítésébe fektetni az energiád, vagy csak munkádra szeretnél fókuszálni, és megfigyelőként részt venni a közösségi életben? – TE döntesz! Ha csak egy dolgot viszel magaddal ebből a cikkből, ez legyen az: MINDIG LEGYÉL ÖNMAGAD! – Így fogod tudni megtalálni a helyed bármilyen közösségben!

kaptarbudapest.hu
1065 Bp., Révay köz 4.
happy wheels