Életmód
Kaptár – Nyári Produktivitás
  • 2019. június 29.

A KAPTÁR a szabadúszók coworking helye Budapest szívében. Közösségi iroda, fejlődő cégek otthona és sorsdöntő találkozások színtere egy helyen, közel mindenhez és mindenkihez. Az ő cikküket olvashatjátok. 

A nyári hőségben a balatoni riviéráról álmodozva nehéz fenntartani a motivációt a hatékony munkavégzéshez, főleg akkor, ha a fél iroda üres, a kollégák pedig küldik neked a pancsolós, limonádés képeket a felhőtlen üdülésükről.

Mit tehetnek ilyenkor a produktivitásra vágyók?

Abraham Maslow-nak köszönhetően már az 1950-es évek óta tudjuk, hogy elsőként az alapvető szükségleteinket kell kielégíteni. Azaz, folyamatos vízbevitellel kell gondoskodnunk a testünk hidratáltságáról a tomboló hőségben. Érdemes ilyenkor a munkaasztalra készíteni egy kancsó vizet, ami folyamatosan emlékeztetni fog bennünket a folyadék pótlásáról.

Senki sem értékeli, ha zavarják pihenés közben, ezért érdemes az adott kollégával egyeztetni, elkérni a szükséges információkat az utazás előtt, így ő is nyugodtan pihenhet, téged pedig nem frusztrál, hogy nem tudsz haladni a munkával.

Végül pedig, szervezz magadnak olyan programokat estére, amik, ha nem is érnek fel egy nyaralással, a hatékonyan átdolgozott munkanap után kellemesen kikapcsolnak, így már szívesebben fogod nézegetni a kollégák nyaralós képeit is. 🙂

A Kaptárról többet itt találsz: https://kaptarbudapest.hu/

Kecskés D. Ágnes

happy wheels