InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

A tökéletes házi JegesTea 5 lépéses titka

Csodásan süt a nap odakint! Legjobb ilyenkor egy jeges hűsítővel csillapítani a szomjunkat. Főleg, ha még közben vitaminokkal és ásványi anyagokkal is felturbózod kimerült szervezetedet. Hogyan?
Fogyassz jeges teát zöld teából, ami tele van antioxidánssal, és ízesítsd sok -sok gyümölccsel az extra C-vitaminért.

A tökéletes jeges tea 5 lépéses titka:

1. tipp: használj szálas teát a filteres helyett!

Sokkal frissebb, üdítőbb lesz az italod, ráadásul jobban tudod szabályozni a szükséges tea mennyiséget.

2. tipp: a jeges teához sűrűbb, erősebb főzetre lesz szükséged, mint mikor forrón fogyasztod, hiszen a jégkockát hígítani fogják. Használj két- háromszoros mennyiséget.

3. tipp: a szokásos teaáztatási időt itt felejtsd el! Jeges teához erősebb teára van szükség, így az áztatási időt is enyhén meg kell növelnünk. Fekete vagy zöld teát 4 percig, Rooibos vagy gyümölcsteát viszont 10 percig érdemes áztatni.

4. tipp: szűrd le és ízesítsd cukorral vagy valamilyen cukorpótlóval! Tudom, tudom, máskor azt mondom, próbáld meg cukor nélkül inni a teát, de jeges teához érdemes kicsit édesíteni, különben hidegen íztelen lesz.

5. tipp: hagyd szobahőmérsékletűre visszahűlni, és csak ezután öntsd át egy jégkockákkal megtöltött kancsóba. A hirtelen lehűtött tea ugyanis veszít aromájából. Tálald hosszú üvegpoharakba, díszítheted gyümölcsökkel, mentalevéllel, citromfűvel vagy citromkarikákkal.

Kedvenc receptem:
Epres- mentás jeges tea

Hozzávalók:

egy tál eper (kb. 250g)

2 csapott evőkanál szálas zöld tea

6 dl víz

2 evőkanál cukor vagy cukorpótló

fél citrom kifacsart leve

friss mentalevelek.

 

Elkészítés:

Melegítsd fel a víz felét, és áztasd benne a tealeveleket 4 pecig egy teafilter vagy szűrő segítségével. Add hozzá most a cukrot, míg meleg, majd tedd félre hűlni. A víz másik felét, a citromlevet és az epreket turmixold össze. Érdemes 3-4 szép epret félretenni a díszítéshez.

Egy minimum 1 literes üvegkancsót tölts meg 1/3 részig jégkockákkal, és egy szűrőn át passzírozd bele az eperpürét. (ha nem zavarnak az apró magvak, ez a lépés kihagyható). Ezután öntsd rá a már langyosra hűlt zöld teát. Tégy friss mentalaveleket üvegpoharak aljára, és ezekre öntsd rá a jeges teát, úgy tálald. A maradék eperdarabokkal díszítheted.

 

További recepteket találsz a Teaprogramok blogjában www.teaprogramok.hu/tea-blog

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

5+1 tipp a babalábakért

Szabó Ildikó

Nagy dobással készül a Budapest Park önálló kis szigete, a Nagyszünet

InfoPont

Edd magad egészségesre!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben