InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Hozd ki a legtöbbet a nyár utolsó napjaiból – Gourmet jegeskávéreceptek top séfektől

JEGESKÁVÉ RECEPTEK SÁRKÖZI ÁKOS ÉS BARNA ÁDÁM SÉFEKTŐL

A séfek a frissítő gyümölcsökre és a pikáns fűszerekre esküsznek akkor is, ha jegeskávéról van szó

A legmelegebb kánikulában a tökéletes felfrissülés akár egy jó jegeskávéval is garantálható: a Nespresso kétféle Limited Edition jegeskávé-kapszulája lehet az ínycsiklandó megoldás. Ha valami egészen különlegeset is kipróbálnál, fogadd meg Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfjének vagy Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar, és egyben az Év Séfjének tippjeit! Gourmet jegeskávés receptek következnek.

 „Belföldi vakációnk délutáni különlegessége lehet egy olyan ital, ami egyszerre kávé, koktél, és benne van az idény legjobb gyümölcse és zöldsége. Az idei nyári kedvenc számomra a Nespresso Ispirazione Shakerato kávéja, melyet szezonális finomságokkal teszek az alkalomhoz leginkább illővé: a kápia paprika édeskéssége jól kiegészíti egymást a szájban olvadó málnával és a karakteres vaníliával, a vodka és a lime pedig fanyarságával extra frissességet ad az italkülönlegességnek” – mondta a Michelin-csillagos Borkonyha séfje Sárközi Ákos.

Szintén a nyári szieszták ideális itala lehet Barna Ádám narancsos, kardamomos változata: „Egy igazi nyári ital, amely nagyszerűen frissít egy forró délutánon. A Nespresso Shakerato fűszeres jegyeivel remekül harmonizál a narancs és a kardamom egzotikus, vibráló íze.” – javasolta Barna Ádám.

„A távoli földrészek ízvilága, sőt, olyan összetevők, amelyeket leggyakrabban egyébként ételekbe tennénk, nagyon jól állnak a kávénak: ilyen a kókusztej és a thai fűszerkeverék is. Különleges alkalmakra ajánlok egy egyedi kávékoktélt, mely a Nespresso Ispirazione Salentina jegeskávé-kapszulájával, egy kis gyógynövénylikőrrel, mézzel és lime-mal van felturbózva – akár akkor, ha thaiföldi nyaralásunk emlékét szeretnénk poharunkba tölteni, akár akkor, ha még sosem voltunk ott, és épp az ázsiai országba vágyódunk el” – rukkolt elő másik jegeskávés ötletével Sárközi Ákos.

Szintén trópusi ízprofilt hoz Barna Ádám kávékülönlegessége: „Átélt és képzeletbeli nyaralást egyaránt idéz a karibi hangulatú ital, melyben a Nespresso Ispirazione Salentina kávé selymes ízét szépen kiegészíti az édeskés kókusztej és a maracuja élénk íze. Munka közben én így szoktam nyarat varázsolni a konyhába!” – mesélte Barna Ádám, a St. Andrea Wine & Gourmet Bar séfje, a Dining Guide 2018 Év Séfje díj nyertese.

 

További jegeskávé receptekért és inspirációkért érdemes ellátogatni a http://www.nespresso.com/recipes oldalra.

A jegeskávé kapszulák megvásárolhatóak a Nespresso Boutique-okban, a www.nespresso.com oldalon, mobilalkalmazáson és a Nespresso Club ingyenesen hívható 06 80 2582 80 telefonszámán keresztül.

 

Sárközi Ákos: Paprikás jegeskávé koktél

Összetevők:

–          Kápia paprika: 5 db

–          Szirup: 1 dl

–          Nespresso Ispirazione Shakerato kávé: 1 adag (40 ml)

–          Vanília:1 db

–          Málna: kb. 15 szem

–          Vodka: 4 cl

–          Lime: 1 dl

–          Mentalevél: pár darab, plusz egy bóbita

–          Jégkockák

Elkészítés:

Az apróra vágott paprikát főzd meg, majd turmixold le. Kb. 10 szem málnát is dobj a turmixgépbe, és még egy percig turmixold a keveréket. Ha kihűlt, önts hozzá szirupot, a vodkát, és kapard bele egy vaníliarúd magjait, végezetül egy lime levét csavard ki és add hozzá. Keverd el jó alaposan. Készíts egy Nespresso Shakerato jegeskávét (40 ml). Egy nagy üvegpoharat félig tölts meg jégkockákkal. Tegyél közéjük friss málnaszemeket és néhány mentalevelet. Egy-egy darabot hagyj belőlük a díszítéshez. Öntsd bele a pohárba a paprikás-málnás-vaníliás-vodkás-szirupos keveréket. Hagyj két ujjnyi helyet a kávénak. Lassan csurgasd rá az ital tetejére a kávét, végezetül díszítsd a poharat egy szép szem málnával és egy mentabóbitával.

 

 

Sárközi Ákos: Thai kávékoktél

Összetevők:

–          Kókusztej: 2 dl

–          Nespresso Ispirazione Salentina kávé: 1 adag (40 ml)

–          Méz: 2 evőkanál

–          Bio lime: 1 darab

–          Gyógynövénylikőr: 2-4 cl

–          Thai fűszerkeverék: 1 kávéskanál

–          Jégkockák

Elkészítés:

A bio lime héját reszeld le. Keverd össze a mézet és a lime kifacsart levét. Add hozzá a gyógynövénylikőrt és a thai fűszerkeveréket. Főzz le egy vagy két Nespresso kávét (40 ml). Nespresso Aeroccino tejhabosítóval készítsd el a kókusztejből a tejhabot. Csurgasd a mézes-lime-os-likőrös keveréket a kávéscsésze aljára. Öntsd rá a kávét, tegyél bele 1-2 jégkockát, majd kanalazd a tetejére a tejhabot. Végezetül díszítésképp szórd meg az italt a lime héjával.

 

Barna Ádám: Tejberizses jegeskávé

Összetevők:

–          Rizstej: 1,3 dl

–          Nespresso Ispirazione Salentina kávé: 1 adag (40 ml)

–          Vanília fagylalt: 1 gombóc

–          Törtjég

–          Jégkockák

–          Reszelt tonkabab

 

Elkészítés:

Egy nagy üvegpoharat rakj tele jégkockával. Önts rá egy 1 dl rizstejet, majd 1 Nespresso Salentina kávét adj hozzá. Shakerben rázz össze 1 gombóc (30 gr) vanília fagylaltot 3 cl rizstejjel és 30 gr törtjéggel. Ízesítsd a keveréket egy kevés reszelt tonkababbal. Rázd össze az egészet, majd töltsd a pohárba a kávéra.

 

 

Barna Ádám: Narancsos-kardamomos jegeskávé

Összetevők:

–          Bio narancs: 1 db

–          Őrölt kardamom: 1 késhegynyi

–          Nespresso Ispirazione Shakerato kávé: 1 adag (40 ml)

–          Jégkockák

 

Elkészítés:

Reszeld le egy bio narancs héját. Egy nagy poharat rakj tele jégkockával. Facsard ki a narancs levét, melyhez adj hozzá egy késhegynyi őrölt kardamomot, és töltsd rá a jégre. Készíts egy Nespresso kávét (40 ml) és töltsd a fűszeres, jeges narancslére. A tetejére szórj reszelt narancshéjat.

 

 

Barna Ádám: Kókuszos-maracujás jegeskávé

Összetevők:

–          Nespresso Ispirazione Salentina kávé: 1 adag (40 ml)

–          Kókusztej: 1,5 dl

–          Barnacukor: 1 teáskanál

–          Maracuja: 1 teáskanál

–          Jégkockák

–          Törtjég

 

Elkészítés:

Kávéspohárba tegyél 1 db jégkockát, majd töltsd rá egy Nespresso Salentina kávé (40 ml) felét.

A másik felét rázd össze shakerben a kókusztej harmadával és a barnacukorral, valamint a maracujával és egy kis tört jéggel. Töltsd a keveréket a kávéra. Készíts Nespresso Aeroccinoval tejhabot az 1 dl kókusztejből és kanalazd a kávés keverékre.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

A tökéletes farsangi fánk

Glück Viktória

A reggeli kávéról feketén-fehéren

InfoPont

Így lehetsz te is a sajtszakértő – 7 tipp a világhírű sajtmestertől

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben