Kult
Hajózz velünk a dallamok hullámain!
  • 2019. április 5.

El tudnál képzelni egy óceánjárót otthonodnak? A soha véget nem érő utazás, a világ lenyűgöző tájai, hetekig, hónapokig tartó barátságok… jól hangzik, igaz?

Novecento (olaszul: 1900) a Virginian nevű óceánjáró fedélzetén született a huszadik század első évében. Miként cseperedik fel és válik férfivá valaki egy óceánjáró fedélzetén? Hogyan lett egy magára hagyott gyermek minden idők legjobb zongoristája? Alessandro Baricco lenyűgöző történetét Az óceánjáró zongorista legendája címmel, Tim Roth főszereplésével és Ennio Morricone zenéjével 1998-ban a filmvásznakon is megismerhettük, most azonban a Spirit Színház színpadán kel életre a dallamokkal átszőtt remekmű.

Novecento történetét a hajó zenekarának trombitása, Max Tooney (Perjés János) meséli el a hajó báltermében. A darabot Rozgonyi Ádám rendezi, aki A fizikusok színpadra állításával mutatkozott be a Spirit Színházban. Nevéhez olyan rendezések fűződnek, mint a Família Kft., a Kisváros vagy a Barátok közt. A nővér szerepében Perjési Hildát láthatjuk, zongorán váltott szereposztásban Zoller Zsolt és Neumark Zoltán kísér.

Az előadás bemutatója nyitja meg a Spirit Színház kamaratermét, ahol április végétől folyamatosan láthatunk kis szereposztással színpadra állított előadásokat.


II Ker. Árpád Fejedelem útja 3-4.

facebook.com/spirit.theatre

instagram: spirit_szinhaz

happy wheels