InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Forralt bor receptek

A hideg beálltával mindannyian szeretünk forró italokat ölelni magunkhoz az Adventi vásárokon vagy egy szabadtéri programon. Persze, ezek otthon is könnyen elkészíthetők. A forralt bor jellemzően téli ital, ismerjük meg hát két fajtáját!

Fűszeres forralt bor

Hozzávalók: 1 üveg száraz vörösbor, 1 dl víz, 2 rúd fahéj, 2 db csillagánizs, 2 szem egész kardamom, 10 szem szegfűszeg, 3-4 evőkanál cukor, 1 narancs

Elkészítés: A vizet egy kis forralóba tesszük, hozzáadjuk a fűszereket – a kardamomot a héjából kifejtve, kés fokával kissé megtörve –, valamint a cukrot, felforraljuk, ha felolvadt a cukor, akkor elzárjuk, és lefedve pár percet állni hagyjuk.
A narancsot megmossuk, héjastól felkarikázzuk, majd a borral egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a fűszeres szirupot (le is szűrheti, akit zavarnak a fűszerek), és melegíteni kezdjük. Amikor éppen forrna, levesszük a tűzről, bögrékbe vagy poharakba merjük, és forrón kínáljuk.


Aszalt gyümölcsös forralt bor

Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1 narancs, 3 szegfűszeg, 2 db fahéj, 1 kiskanál reszelt gyömbér, 5 dkg mazsola, 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs (alma, szilva, meggy), 15 dkg kockacukor, 1 kis pohárka rum

Elkészítés: A narancsot meghámozzuk (a fehér belsejét kikaparjuk!), kis darabka héjat félreteszünk, majd a gyümölcshúst vékony karikákra vágjuk. A fűszereket és a félretett narancshéjat sűrű vászondarabkába kötjük és benedvesítjük. A mazsolát és az aszalt gyümölcsöket megmossuk. A bort zománcozott vagy rozsdamentes lábasba öntjük, hozzáadjuk a kockacukrot és a fűszereket. Lassú tűzön felforraljuk, míg a tetején fehér hab keletkezik (a habot kanállal leszedjük). Hozzáöntjük a rumot, beletesszük az aszalt gyümölcsöt, a mazsolát, jól összekeverjük és meleg helyen állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek (kb. 20 perc). Eltávolítjuk a fűszeres csomagocskát, a poharak aljára egy-egy szelet narancsot teszünk, és ráöntjük az aszalt gyümölcsös forró italt.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Irány a Badacsony! – Hétvégi programajánló

Glück Viktória

Ajándék kávé anyák napjára az Omnia Aromazsúron

InfoPont

Balaton gasztro

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben