Kult
Éles Gábor Trió – 10 éves jubileumi dupla koncert
  • 2019. október 25.

Október 25. és 26-án dupla koncerttel ünnepli fennállásának 10. évfordulóját az Éles Gábor Trió a Bethlen Téri Színházban. A blues, a jazz, a soul és a progresszív rockot vegyítő sajátos stílusú koncerten vendégként fellép Tót Vera, de remek fúvos szekcióval és egy billentyűssel is kiegészül a trió.

 

Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki: a három zenész közös játéka a blues, a jazz, a soul és a progresszív rock muzsika mélyebb rétegeiben kutatja saját zenei azonosságát. Éles Gábor szerző jellegzetes hangvételű, sokszínű kompozícióit Móré Attila egyedi, muzikális dobolása, Szkladányi András markáns, feszes basszusgitár játéka, és a trió zenéjében megjelenő stílusirányzatok sajátos ötvözete teszi különlegessé. Pályafutása során az Éles Gábor Trió számos jazz és blues fesztiválon és klubban lépett már fel, pl. a szombathelyi Lamantin Jazz Fesztiválon, és visszatérő vendég a paksi Gastroblues fesztiválon is. 2015-ban a Trió képviselhette Magyarországot a brüsszeli European Blues Challenge versenyen, 2017-ben pedig Finnországban, a neves Puisto Blues fesztiválon játszhatott a zenekar. A mostani jubileumi dupla koncert az együttes 10 éves zenei utazásának fontos állomása, mely során a trió rendhagyó műsorral csalogatja a hallgatókat a muzsika ünnepi atmoszférájába.

 Éles Gábor – gitár, ének
1975-ben Budapesten született. Zenészcsaládban nőtt fel, édesanyja jazzénekesnő, édesapja bőgős. Gyerekkorában a jazz, a blues és a soulzene hatott rá a legjobban, mégis szülei javaslatára klasszikus gitáron kezd tanulni. 2002-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Budapesten. Az Éles Gábor Triót 2009-ben alapította azzal a céllal, hogy saját zenei törekvéseit megvalósítsa. Énekesként, gitárosként és mint dalszerző vesz részt az Éles Gábor Trió munkájában.

Móré Attila – dobok
1977 júliusában született Budapesten. A zenéhez és doboláshoz való komolyabb kötődéséről 5-6 évesen tett először tanúbizonyságot, így vált hamarosan klasszikus ütőtanszakos növendékké. A’90-es években a Drum-Art dobiskolában folytatta a tanulmányait, eközben ’94-től aktívan játszik a legkülönbözőbb műfajokban, (rock, blues, pop, soul-jazz) session zenészként vagy tagként olyan előadókkal, zenekarokkal mint pl. Ferenczi György, FelkaiJam, Tátrai Tibor, Jamie Winchester, Besh o droM, Tóth János Rudolf, CornelioTutu Band, Palermo Boogie Gang stb… Jó néhány külföldi fesztiválon is fellépett (pl.: noordwijk, vagy Gronau Jazz Fest)
Állandó zenekara még az Éles Gábor Trio mellett a Meeting Point Band, illetve a Harakyru Band.

Szkladányi András – basszusgitár
1971-ben Pécsett született egy klasszikus zenész családba. Gyermekkorában oboán játszott, majd 17 éves korában „fedezte fel” a basszus gitárt. A 90-es évek elejétől több stílusban kipróbálta magát a hardrock-tól a folkrock-on át az ethnojazz-től a fusionjazz-ig, valamint több blues csapatban is játszott:  Coda, Drums, Szaki.hu, The Miles Davis Corporation, ZappaTribute Band és az  Éles Gábor Trió.

Október 25., 26. 19.00
Bethlen Téri Színház

 

Éles Gábor Trió: Éles Gábor, Móré Attila, Szkladányi András
Vendég:
Tóth Vera,
és egy nagyszerű fúvós szekció:

Abbas ,Murad  – pozan
Csejtey Ákos – szaxofon
Sebestyén Patrik – trombita
Billentyűs hangszereken közreműködik:
Ocsovay Damján

További információ:

www.facebook.com/bethlenszinhaz
www.elesgabortrio.com

 

Jegyek: 
+36 1 999 0661
jegy@bethlenszinhaz.hu

happy wheels